Το ΑΕΚ1924 ξεκινάει τον απολογισμό της σεζόν που μας πέρασε, βάσει της θέσης στην οποία αγωνιζόταν κάθε ποδοσφαιριστής, κάνοντας… πρεμιέρα με τους επιθετικούς.
Πρόκειται για μια θέση στην οποία η Ένωση ήταν αρκετά άτυχη, ωστόσο ο τελικός απολογισμός μόνο ως θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί.
Άλεξ Ντακόλ
Η θέση του καθαρού επιθετικού δεν του ταίριαζε αρκετά, ενώ παράλληλα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον ώμο τον έκανε αρκετές φορές να μην καταφέρει να αποδώσει όπως ήθελε και μπορούσε. Παρόλα αυτά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, έχοντας στο ενεργητικό του 21 γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και με αυτό τον τρόπο κλείδωσε ουσιαστικά την παραμονή του στην ομάδα και την ερχόμενη σεζόν.
Μάλιστα, στα τελευταία ματς έμεινε εκτός μιας και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον ώμο, κάτι που σημαίνει ότι τα γκολ του θα μπορούσαν να ήταν ακόμα περισσότερα.
Η κριτική που του ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν σκληρή, ειδικά στη φάση που κανένας δεν γνώριζε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και δεν μπορούσε να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης μόνος του, ωστόσο εν τέλει η παρουσία του στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής ήταν πολύτιμη, κάτι που αναμένεται ότι θα συμβεί και την ερχόμενη σεζόν στην Football League.
Αναλυτικά τα γκολ του:
1. Α.Ε.Κ. – Θύελλα Ραφήνας 2-1 30′ Με κεφαλιά
2. Α.Ε.Κ. – Άγιος Νικόλαος 3-0 63′ Με σουτ
3. Α.Ε.Κ. – Τριγλία Ραφήνας 3-0 54′ Με σουτ
4. Α.Ε.Κ. – Άγιος Νικόλαος 5-0 83′ Με κεφαλιά
5. Α.Ε.Κ. – Άγιος Νικόλαος 5-0 60′ Με σουτ
6. Α.Ε.Κ. – Άγιος Νικόλαος 5-0 43′ Με πέναλτι
7. Α.Ε.Κ. – ΠΑΟ Κρουσσώνα 7-1 74′ Με πέναλτι
8. Α.Ε.Κ. – ΠΑΟ Κρουσσώνα 7-1 59′ Με σουτ
9. Α.Ε.Κ. – ΠΑΟ Κρουσσώνα 7-1 53′ Με σουτ
10. Αστέρας Βάρης – Α.Ε.Κ. 1-1 55′ Με πέναλτι
11. Ηρόδοτος – Α.Ε.Κ. 1-2 59′ Με σουτ
12. Α.Ε.Κ. – Περαμαϊκός 3-0 68′ Με σουτ
13. Α.Ε.Κ. – ΑΟ Περιστερίου 8-1 3 8′ Με σουτ
14. Α.Ε.Κ. – ΑΟ Περιστερίου 8-1 73′ Με σουτ
15. Άγιος Νικόλαος – Α.Ε.Κ. 1-6 67′ Με σουτ
16. Άγιος Νικόλαος – Α.Ε.Κ. 1-6 88′ Με σουτ
17. Άγιος Νικόλαος – Α.Ε.Κ. 1-6 66′ Με σουτ
18. Άγιος Νικόλαος – Α.Ε.Κ. 1-6 73′ Με σουτ
19. Τριγλία Ραφήνας – Α.Ε.Κ. 0-2 23′ Με σουτ
20. Α.Ε.Κ. – Αστέρας Βάρης 4-0 16′ Με σουτ
21. Κηφισιά – Α.Ε.Κ. 0-2 36′ Με κεφαλιά
Ιβάν Μπρέσεβιτς
Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ιβάν Μπρέσεβιτς. Η δυστοκία του στο σκοράρισμα, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του, στις οποίες έδειχνε αρκετά βαρύς τον έκαναν να ακούσει σκληρές κρητικές.
Βέβαια, ο ίδιος επεφύλασσε την καλύτερη απάντηση σε όλους εντός αγωνιστικού χώρου. Αφού κατάφερε να μπει στο κλίμα της ΑΕΚ και της Γ’ Εθνικής έδειξε το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει και τότε το κοντέρ ξεκίνησε να γράφει.
Όπως και ο Ντακόλ έτσι και ο Μπρέσεβιτς δεν αγωνίστηκε ολόκληρη τη σεζόν, καθώς αποχώρισε λόγω τραυματισμού τρεις μήνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά κατάφερε να σκοράρει 16 φορές, χαρίζοντας στα ματς με τον Αστέρα Βάρης και το Α ιγάλεω τη νίκη στην ΑΕΚ.
Αναλυτικά τα γκολ του Ιβάν Μπρέσεβιτς
1. Ηλυσιακός – Α.Ε.Κ. 0-3 60′ Με σουτ
2. Α.Ε.Κ. – Τριγλία Ραφήνας 3-0 56′ Με σουτ
3. Α.Ε.Κ. – ΠΑΟ Κρουσσώνα 7-1 54′ Με σουτ
4. Α.Ε.Κ. – ΠΑΟ Κρουσσώνα 7-1 46′ Με σουτ
5. Α.Ε.Κ. – Αστέρας Βάρης 1-0 69′ Με σουτ
6. Α.Ε.Κ. – Κηφισιά 4-2 85′ Με σουτ
7. Α.Ε.Κ. – Κηφισιά 4-2 67′ Με σουτ
8. Αιγάλεω – Α.Ε.Κ. 1-2 89′ Με σουτ
9. Πανναξιακός – Α.Ε.Κ. 0-5 79′ Με σουτ
10. Πανναξιακός – Α.Ε.Κ. 0-5 53′ Με πέναλτι
11. Πανναξιακός – Α.Ε.Κ. 0-5 47′ Με κεφαλιά
12. Α.Ε.Κ. – Μανδραϊκός 8-0 29′ Με σουτ
13. Α.Ε.Κ. – Μανδραϊκός 8-0 15′ Με σουτ
14. Α.Ε.Κ. – Μανδραϊκός 8-0 39′ Με σουτ
15. Α.Ε.Κ. – ΑΟ Περιστερίου 8-1 11′ Με σουτ
16. Α.Ε.Κ. – ΑΟ Περιστερίου 8-1 7′ Με κεφαλιά
Βασίλης Τσεβάς
Αγωνίστηκε 14 φορές, όλες ως αλλαγή και ήταν και αυτός όπως οι δύο προηγούμενοι άτυχος. Στο τέλος της σεζόν όταν οι Ντακόλ και Μπρέσεβιτς δεν μπορούσαν να αγωνιστούν τραυματίστηκε και κατά συνέπεια έμεινε και αυτός εκτός δράσης.
Παρόλα αυτά, ο 19χρονος επιθετικός που πήρε προαγωγή από το τμήμα κ20 της ΑΕΚ μέσα από τις ευκαιρίες που πήρε έδειξε τα καλά αγωνιστικά του στοιχεία, τα ωραία του τελειώματα και το ένστικτο που διαθέτει στο σκοράρισμα.
Μάλιστα, τα δύο από τα τέσσερα γκολ που σημείωσε ουσιαστικά ήταν αυτά που έσωσαν την Ένωση, σε ματς που κανένας άλλος ποδοσφαιριστές δεν μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Τα γκολ του Βασίλη Τσεβά
1. Ηλυσιακός – Α.Ε.Κ. 0-1 81′ Με κεφαλιά
2. Α.Ε.Κ. – Ερμής Ζωνιανών 3-0 73′ Με σουτ
3. ΠΑΟ Κρουσσώνα – Α.Ε.Κ. 1-2 74′ Με σουτ
4. Α.Ε.Κ. – Αστέρας Βάρης 4-0 74′ Με σουτ
** Στην κατηγορία των επιθετικών βρίσκεται και ο Λάμπρος Θαναηλάκης, ωστόσο από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε τον κατατάξαμε σε άλλη κατηγορία την οποία θα διαβάσετε τις επόμενες ημέρες.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement