
Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, το οποίο περιλαμβάνει και την τροπολογία που αφορά το γήπεδο της Ένωσης. Σε 15 μέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή
Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι. Το νομοσχέδιο αυτό αφορά άμεσα την ΑΕΚ καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια ως Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού που θα εντάσσεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Επιπλέον, μετά την απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του Γιάννη Μανιάτη σε αυτό εντάσσεται και η τροπολογία που αφορά τους πολεοδομικούς όρους του γηπέδου της ΑΕΚ, πράγμα που σημαίνει πως με τη κατάθεση και την ψήφιση του στη Βουλή ανάβει το πράσινο φως για την έκδοση αδειών και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς.
Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά και οριστικοποιηθούν τα όσα περιλαμβάνει το νομοθετικό νομοσχέδιο, αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή σε διάστημα 15 ημερών προκειμένου να ψηφιστεί πριν ή αμέσως μετά το Πάσχα. Αμέσως μετά την ψήφιση η ΑΕΚ θα μπορέσει να προχωρήσει με την κατασκευή του γηπέδου η οποία θα έχει πάρει πλέον την έγκριση της πολιτείας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement