22.3
20:56

Δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ για το χαρτόσημο

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ για το χαρτόσημο

Η είδηση για το χαρτόσημο που πρέπει να πληρωθεί από την υπεραχρεωμένη ΠΑΕ ΑΕΚ έτσι ώστε η εταιρεία να συνάψει σύμβαση με το Υπουργείο Οικονομικών για την εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη δεν αποτελεί βραχνά για τους εκκαθαριστές της ΠΑΕ

Σύμφωνα με τις χθεσινές λογιστικές πληροφορίες για να… χαρίσει μία εταιρεία τις απαιτήσεις της στο Δημόσιο υποχρεούται να δώσει ένα σημαντικό ποσό, της τάξης του 20% επί του συνολικού, σε καταβολή χαρτόσημου. Αυτομάτως κάτι τέτοιο θα έβαζε σε περιπέτειες την εκκαθάριση της ΠΑΕ καθώς αυτά τα χρήματα φυσικά και δεν υπάρχουν στο ταμείο της υπό διάλυση εταιρείας.

Φοροτεχνικοί ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι το ποσό αυτό για την καταβολή του χαρτόσημου δεν χρειάζεται να δοθεί σε πρώτο χρόνο καθώς όταν τελικά εισπράξει το Δημόσιο τα χρήματα της υπόθεσης Ψωμιάδη, δηλαδή αυτά που ο τελευταίος υπεξαίρεσε από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, τότε η προαναφερθείσα οφειλή θα αφαιρεθεί αναλογικά από το ποσό που αποφασίσει το Δικαστήριο.

Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ανησυχούν και είναι πεπεισμένοι ότι η λύση της εταιρείας αλλά και η εκχώρηση στο Δημόσιο των χρημάτων που θα προκύψουν από την υπόθεση Ψωμιάδη, θα προχωρήσουν χωρίς να χρειαστεί να πληρωθεί εκ των προτέρων κάποιο χαρτόσημο.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement