20.2
20:00

Όνειρο ή ουτοπία η Εθνική;

Όνειρο ή ουτοπία η Εθνική;
Advertisement

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του κάθε εβδομάδα, πως η Γ’ Εθνική είναι μικρή, πάρα πολύ μικρή για τα δεδομένα του. Είναι όμως αυτός ένας λόγος ικανός να πείσει τον Σάντος, να τον καλέσει στην Εθνική;

Αναμφισβήτητα ο Βαγγέλης Πλατέλλας διαθέτει ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του στη Super League. Ευέλικτος, εκρηκτικός, ντριμπλαδόρος, ένας σόουμαν άκρως αποτελεσματικός, με ουσία και τσαμπουκά στο παιχνίδι του, που δίνει σχεδόν πάντα το 100%, ακόμη και κόντρα σε αντιπάλους κατά πολύ υποδεέστερους τεχνικά.

Με δεδομένα τα παραπάνω, γεννάται το εύλογο ερώτημα… Γιατί μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να παίξει σε υψηλό επίπεδο;

Το ποδόσφαιρο βλέπετε δεν είναι πάντα δίκαιο. Δεν είναι άλλωστε ο μόνος ποδοσφαιριστής με τόσο πολύ ταλέντο, που είτε λόγω συγκυριών, είτε λόγω λανθασμένων επιλογών, δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει και να κάνει μεγάλη καριέρα. Συμβαίνουν αυτά.

Τώρα όμως, μέσω της ΑΕΚ, του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει. Ακόμη και στη Γ’ Εθνική. Τα φώτα πλέον είναι στραμμένα πάνω του. Δείτε για παράδειγμα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά τον αγώνα με το Περιστέρι. Είναι ενδεικτικά.

Η Ένωση παίζει στη Γ’ Εθνική, μέχρι σήμερα όμως, το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τον Τύπο και τα Μέσα γενικότερα, να «παίξουν» και να «πουλήσουν» ΑΕΚ. Και ο Πλατέλλας, αλλά και ο κάθε Πλατέλλας, έχει την πολυτέλεια, την ευκαιρία αν θέλετε, να εκμεταλλευτεί την εμπορικότητα της ομάδας και να προβληθεί.

Εκτιμώ πως ο Βαγγέλης, ακόμη και αν δεν το πίστευε στην αρχή, πλέον αναγνωρίζει ότι είναι πλεονέκτημα να αγωνίζεται σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, έστω και στα «χωράφια» της κατηγορίας αυτής και το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μιλώντας στον «Sentra FM» τη Δευτέρα και κληθείς να σχολιάσει την επιθυμία αρκετών οπαδών της ΑΕΚ να τον δουν στην Εθνική, σεμνά και με ταπεινότητα, απάντησε: «Έχω νιώσει την αμφισβήτηση, αλλά ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Μέσα στο γήπεδο προσπαθώ το καλύτερο για την ομάδα. Η καλύτερη δικαίωση είναι πως από μια στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να αλλάξουν. Είμαι επαγγελματίας, δουλεύω και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Δεν αποδέχομαι απόλυτα ότι, με δεδομένη τη χαμηλή δυναμικότητα της Γ’ Εθνικής, ένας ποδοσφαιριστής δεν δικαιούται να ελπίζει ακόμη και σε κλήση στην Εθνική. Εκτιμώ όμως ότι κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, έως και απραγματοποίητο. Δεν είναι απλό βλέπετε για τον Σάντος, να αφήσει μια θέση κενή για έναν ποδοσφαιριστή Γ’ Εθνικής, αποκλείοντας κάποιον άλλον από το εξωτερικό ή τη μεγάλη κατηγορία. Στη Ελλάδα, στην Εθνική ομάδα του σήμερα, δεν γίνονται αυτά. Ακόμη και αν ο Βαγγέλης το αξίζει ποδοσφαιρικά, υπάρχουν χίλιοι δύο λόγοι για να αποτρέψουν τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, ακόμη και να το σκεφτεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Πλατέλλας, είναι να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ζήλο και στο εξής. Και του χρόνου στη Β’ και σε δυό χρόνια στη Super League. Αν τα καταφέρει, τότε δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να φορά το εθνόσημο στο Euro της Γαλλίας το 2016. Γιατί όχι;

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->