Με ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Super League τον Βασίλη Κουτσιανικούλη για την αποβολή του στο ματς του ΟΦΗ με την Ξάνθη, ενώ στον Σα Πίντο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους 15 ημερών.
Μόνο από την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Παναιτωλικό (καθώς μετά μεσολαβεί διακοπή) θα απουσιάσει ο Σα Πίντο από τον πάγκο του ΟΦΗ, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας του επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους 15 ημερολογιακών ημερών και πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Αντίθετα, ο κρητικός σύλλογος θα στερηθεί των υπηρεσιών του αποβληθέντα στο ματς Βασίλη Κουτσιανικούλη για έξι αγωνιστικές! Η ποινή του αναλυτικά, είναι τέσσερις αγωνιστικές επειδή έβρισε τα Θεία και τέσσερις αγωνιστικές επειδή εξύβρισε τον διαιτητή. Κατά συγχώνευση η ποινή του μετατρέπεται σε 4+2 αγωνιστικές, σύνολο έξι.
Γενικότερα, για τα όσα ακολούθησαν του αγώνα Ξάνθη-ΟΦΗ, η κρητική ΠΑΕ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.500 ευρώ, ο Σ.Ρούσσης (γυμναστής) με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα ημέρες και 1000 ευρώ και ο Π.Μαρινάκης με απαγόρευση εισόδου για 15 ημέρες και 3.000 ευρώ πρόστιμο.
Εξάλλου, με πρόστιμο 7.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής στο πλαίσιο των συναντήσεων της 16ης αγωνιστικής:
Α) ΠΑΕ Απόλλων, SANCHEZ LAWRENCE (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή SANCHEZ LAWRENCE: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.
Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.500 ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Εργοτέλης, Μ.Ξημεράκη (προπονητή τερματοφυλάκων): Για τη συμπεριφορά του Μ.Ξημεράκη: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.
Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.
Ε) ΠΑΕ ΟΦΗ, Σ.Ρούσση (γυμναστή), DA SILVΑ SA PINTΑ RICARDO MANUEL (προπονητή), Π.Μαρινάκη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά των Σ.Ρούσση, DA SILVΑ SA PINTΑ RICARDO MANUEL, Π.Μαρινάκη καθώς επίσης διότι: “Με την λήξη του αγώνα ενώ ο διαιτητής βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου, σύσσωμοι ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης κινήθηκαν προς το μέρος του, αλλά απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των σεκιούριτι και της αστυνομίας”:
-επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ συνολική χρηματική ποινή 4.500 ευρώ.
-επιβάλλει στον Σ.ΡΟΥΣΣΗ την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των 1000 ευρώ.
-επιβάλλει στον DA SILVA SA PINTO RICARDO MANUEL την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των 3.000 ευρώ.
-επιβάλλει στον Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗ την ποινή α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των 3.000 ευρώ.
ΣΤ) Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.
Ζ) ΠΑΕ Πανθρακικός, διότι: “Στο 54′ του αγώνα ο εκφωνητής του γηπέδου από τα μεγάφωνα είπε τα εξής: “ΚΑΚΩΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΟΦΣΑΙΝΤ ΣΤΟ 49′”: χρηματική ποινή 500 ευρώ.
Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 3.500 ευρώ.
Η κάτωθι απόφαση αφορά την 15η αγωνιστική:
Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.
Πηγή: www.contra.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement