16.11
14:06

Τουρκική πρόκληση: Θέλουν να κάνουν τζαμί και την Αγιά Σοφιά

AEK1924.gr team
Advertisement

Εμπρηστικές δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Μπουλέντ Αρίντς. “Καημένη Αγιά Σοφιά”, χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μνημείο της Κωνσταντινούπολης

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εισηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και παρά το γεγονός ότι με την άποψη αυτή δεν συμφωνεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία”, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

“Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες”, πρόσθεσε ο Αρίντς.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετατροπή δύο άλλων πρώην ναών της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και τη Νίκαια σε τζαμιά.

Πρόσφατα πάντως ο ιμάμης του γειτονικού Μπλε Τζαμιού αιτήθηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ώστε η Κωνσταντινούπολη να μπορεί να εξυπηρετεί το πλήθος των πιστών που συρρέουν κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών εορτών.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement