Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χαρακτήρισε “τελικούς” τις επικείμενες αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στάθηκε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και επεσήμανε πως η παρουσία στην Βραζιλία θα είναι κάτι παραπάνω από ένα όνειρο που πραγματοποιείται.
O Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA για τους επικείμενους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χαρακτηρίζοντας τους ως “τελικούς”. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής που είναι η επιθετική της λειτουργία, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το συγκρότημα του Βίκτορ Πιτσούρκα.
“Παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε. Θα ήταν ιδανικό να κρατήσουμε καθαρό σκορ την Παρασκευή στην έδρα μας. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι δύο αυτές συναντήσεις. Θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, σαν τελικοί. Είτε θα προκριθούμε και όλα θα είναι τέλεια, είτε θα αποκλειστούμε και όλα θα είναι ένα χάος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δούμε. Ωστόσο, ελπίζουμε να βρεθούμε στην πλευρά των νικητών”.
Ο διεθνής αμυντικός συνέχισε μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την αντίπαλο της Εθνικής: “Η Ρουμανία είναι μια πολύ ικανή ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στο ταλέντο παρά στην τακτική. Είναι σαφές πως από τη στιγμή που έφτασαν στα μπαράζ είναι πολύ ανταγωνιστικοί και υπολογίσιμοι αντίπαλοι”.
Αναφορικά με το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην έδρα του συγκροτήματος του Φερνάντο Σάντος ο Παπασταθόπουλος είπε: “Δεν έχει σημασία που παίζουμε το πρώτο παιχνίδι, στην έδρα μας ή εκτός έδρας. Τέσσερα χρόνια πριν είχαμε το πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ εναντίον της Ουκρανίας στην έδρα μας. Φέραμε ισοπαλία 0-0 και στη συνέχεια κερδίσαμε εκτός και εξασφαλίσαμε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα από τον τόπο”.
Για την επιθετική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε: “Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίζουμε στην επίθεση, επειδή έχουμε το ταλέντο να τα πάμε πολύ καλύτερα και οι παίκτες που παίζουν μπροστά είναι η απόδειξη για αυτό. Σκοράρουν συνεχώς στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται και θα πρέπει να μπορούν να κάνουν το ίδιο και με την εθνική ομάδα. Φυσικά είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τους νέους συμπαίκτες τους στην Εθνική. Ελπίζω να σκοράρουμε κόντρα στη Ρουμανία όλα τα γκολ που δεν πετύχαμε στη φάση των ομίλων”.
Τέλος, ο αμυντικός της Ντόρτμουντ υπογράμμισε το γεγονός πως το Μουντιάλ είναι ξεχωριστό εξαιτίας της χώρας που το διοργανώνει: “Είναι μια μοναδική διοργάνωση και όλοι θέλουν να την ζήσουν, ή ως θεατές, πόσο μάλλον ως συμμετέχοντες. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε καθημερινή βάση για να βελτιωθώ και να είμαι σε θέση να πάρω τέτοιες ευκαιρίες, οι οποίες αξίζουν τις προσπάθειες και τις θυσίες χρόνων. Επιπλέον το να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, σε ένα τόσο συμβολικό μέρος για το ποδόσφαιρο, είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο. Κανείς μας δεν έχει αγωνιστεί ξανά εκεί, εγώ δεν έχω καν επισκεφτεί ξανά τη χώρα. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουμε το όνειρό μας και να παίζουμε στη Βραζιλία το καλοκαίρι”.
Πηγή: contra.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement