08.11
18:37

Ειρωνικό τουρκικό δημοσίευμα για την «Αγιά Σοφιά»

AEK1924.gr team
Advertisement

Προκλητικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Milliyet» η οποία ειρωνεύεται τα τείχη του νέου γηπέδου της Ένωσης καθώς και την Ελληνική ιστορία με τις Εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη που αναγκάστηκαν όπως αναφέρει να φύγουν

Διαβάστε το απαράδεκτο αυτό δημοσίευμα:

«Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.

Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η “Αγια Σοφία”. Ναι ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους.

Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πως;” Αν έχετε το όνειο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρο τους. Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτους με νερό».

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement