08.9
17:50

Ελλάδα – Ιταλία 72-81

AEK1924.gr team
Ελλάδα – Ιταλία 72-81

Η Εθνική Ελλάδας έχασε την επαφή της με το καλάθι στο τελευταίο πεντάλεπτο και ηττήθηκε-για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ-από την Ιταλία του εκπληκτικού Μπελινέλι. Μάχη για τη δεύτερη θέση του ομίλου τη Δευτέρα κόντρα στη Φινλανδία (15:30)

Η πολύ αθλητική Ιταλία και η ευστοχία του δαιμόνιου Ντατόμε δημιούργησαν αρχικά πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Τα σχήματα που δοκίμαζε ο Τρινκιέρι είχαν ελλείψεις, παρόλα αυτά η Εθνική, παίρνοντας βοήθεια από τον Περπέργλου, ουδέποτε έχασε την επαφής με το σκορ.

Αντιθέτως, με την είσοδο στο παρκέ του ταχύτατου Πρίντεζη και στη συνέχεια του σκιάχτρου Μπουρούση η Εθνική και έτρεξε και έβγαλε αποτελεσματικές άμυνες κόντρα στον πιο κοντό αντίπαλο. Με καλάθη του Πρίντεζη η Ελλάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με 5 (26-20) ενώ λίγο αργότερα με σουτ του Μπουρούση η διαφορά έφτασε και τους 6 (33-27). Η κλάση του Μπελινέλι όμως δεν επέτρεψε στην ομάδα του Τρινκιέρι να πάει πιο μακριά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική έχασε την επιθετική συνοχή και ισορροπία της. Με τον Μπουρούση στο παρκέ πολλά από τα προβλήματα είχαν λυθεί, χωρίς τον Καρδιτσιώτη σέντερ όμως, η άμυνα έγινε ευάλωτη και η επίθεση προβλέψιμη. Οι Ντατόμε, Μπελινέλι εκτέλεσαν την Ελλάδα από την περιφέρεια τιμωρώντας τη ζώνη του Τρινκιέρι και ελλείψει λύσεων από ελληνικής πλευράς η Ιταλία προηγήθηκε ακόμα και με 10 (51-61). Πήγε στράφι έτσι η κυριαρχία της Εθνικής στα ριμπάουντ (25-13 σε αυτό το διάστημα).

Ο εξαιρετικός Ζήσης κράτησε όρθια την Εθνική στο τέταρτο δεκάλεπτο κατά το οποίο η ομάδα του Τρινκιέρι επανήλθε δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης ισοφαρίζοντας σε 70-70. Αποκαμωμένη όμως από την κούραση, καθώς η πεντάδα δεν φρεσκαρίστηκε, η Ελλάδα παρέδωσε πνεύμα στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν και σκόραρε δύο πόντους μόνο από βολές. Στον αντίποδα, η προσωπικότητα του Μανσινέλι που έβαλε μεγάλα καλάθια έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στην ιταλική πλευρά.

Πηγή: www.contra.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->