Το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Επαναλειτουργία του Ραδιομεγάρου με 1.000 άτομα προσωπικό. Που θα πάνε οι απολυμένοι και τι θα γίνει με το χαράτσι
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία έσκασε χτες σαν βόμβα. Με το λουκέτο στο Ραδιομέγαρο απολύονται 2.656 υπάλληλοι οι οποίοι θα αποζημιωθούν και όσοι θέλουν μπορούν να επαναπροσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Το βράδυ της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στο λουκέτο.
Όπως είπε, η ΕΡΤ έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό, για πολύ μικρή τηλεθέαση. Μια εταιρία που έχει έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
“Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να στηθεί ο νέος οργανισμός”, είπε και τόνισε ότι θα συνεκτιμηθεί κατά τη διάρκεια προσλήψεων με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης για “λουκέτο” στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό περίπου 1.000 άτομα ενώ οι περίπου 2.000 που θα μείνουν εκτός θα απορροφηθούν σε άλλους οργανισμούς όπως στα νοσοκομεία ή τα ΚΕΠ και όπου αλλού το Δημόσιο έχει ανάγκη.
Ο νέος οργανισμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δε θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν σήμερα. Και από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό της τάξεως των 1000 εκατ. ετησίως.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το ιδρυτικό σχέδιο νόμου για τον νέο φορέα έχει ήδη συνταχθεί από τον νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γιάννη Καρακώστα και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ενώ προβλέπει τη συγκρότηση εποπτικού συμβουλίου που θα αναλάβει ουσιαστικά τον έλεγχό του. Τέλος, με τη σύσταση του νέου φορέα θα προκηρυχθεί η πρόσληψη διεθνούς συμβούλου που θα ετοιμάσει το οργανόγραμμα και το πλάνο λειτουργίας με στόχο η πρώτη εκπομπή να βγει στον αέρα εντός του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: www.news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement