
Αποκαλυπτικές είναι οι αναφορές της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλοράνς Οτρέ, στο βιβλίο της “Άγκελα Μέρκελ, μια Γερμανίδα (σχεδόν) σαν όλες τις άλλες” (εκδ. Τallandier, Βρυξέλλες, 2013).
Σε αποσπάσματα του βιβλίου η δημοσιογράφος αναφέρεται σε δύο μυστικά ταξίδια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα επί κυβερνήσεως Καραμανλή και στην ωμή παραδοχή του Παπανδρέου για το ψευδές των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας, φέρνοντας στο φως άγνωστες πτυχές της χρονιάς που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η συγγραφέας είναι Γαλλίδα δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το έκτο μέρος του βιβλίου, με τον υπότιτλο “Η Μέρκιαβελ στις Βρυξέλλες”:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement