04.5
06:22

Η Βασίλισσα δείχνει το δρόμο…

Πένυ Μακρή
Advertisement

Στις 25 Ιουλίου του 2012 η μπασκετική ΑΕΚ γράφει μία ακόμα «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της, καθώς η Ερασιτεχνική με τη σύμφωνη γνώμη του Φιλίππου δήλωσε την ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ωστόσο η επιστροφή της σχεδιάστηκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και πλέον δείχνει τον δρόμο της εξυγίανσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα….

Η επιστροφή της Βασίλισσας στην Α2 δεν στρώθηκε με ροδοπέταλα, τα εμπόδια τεράστια, οι εξωγενείς παράγοντες που θέλησαν να κάνουν κακό στην ομάδα πολλοί, όμως η «υγεία» που βγάζει πλέον το τμήμα δεν άφησε κανέναν να εισχωρήσει στα ενδότερα και να δημιουργήσει προβλήματα που θα κόστιζαν στην ομάδα.

Αλεξίου και Κοτσάτος σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος και την ευθύνη της Βασίλισσας του ελληνικού μπάσκετ και όπως αποδεικνύεται τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις, κρατώντας χαμηλούς τους τόνους, με όρεξη για δουλειά και κινήσεις μόνο για το συμφέρον της ομάδας είχαν την χαρά να δουν την ΑΕΚ να ανεβαίνει από την Β’ Εθνική στην Α2, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την μεγάλη επιστροφή της ομάδας στην Α1.

Πέρα από συστήματα και «παραγοντιλίκια» που κανείς από τους δύο δεν γνώριζαν και δεν ήθελαν να μάθουν. Με στόχο μια υγιή ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστεί σε 3 χρόνια χωρίς όλους αυτούς που κάνουν κακό στο ελληνικό μπάσκετ.

Η Ένωση καλώς για πολλούς, κακώς για κάποιους, του χρόνου θα δίνει μάχη για την άνοδο στην Α1, «καθαρή» από χρέη που κάποιοι άφησαν και με διοίκηση που θα την στηρίζει στα καλά και στα άσχημα.

Ο… καθρέφτης του ποδοσφαιρικού τμήματος

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, η μοναδική λύση που μπορεί να δώσει όραμα και ελπίδα στους οπαδούς είναι εκείνη που προτείνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ΑΕΚ δηλαδή να υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική, τα χρέη να διαγραφούν και να ξεκινήσει από το μηδέν έχοντας μάλιστα και το μεγαλύτερο κίνητρο που δεν είναι άλλο από την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κίνητρο που δεν έχει η Βασίλισσα, η οποία τόσα χρόνια βολοδέρνει, ψάχνοντας κάθε χρόνο την έδρα που θα την φιλοξενήσει.

Μάλιστα, ένα συν παραπάνω που θα έχει η ποδοσφαιρική ομάδα είναι και η στήριξη του κόσμου. Ο οποίος μην ξεχνάμε ότι έχοντας είτε σαν δικαιολογία την απόσταση είτε την εικόνα της Βασίλισσας στη Β’ Εθνική έκανε το κλειστό της Ζωφριάς να θυμίζει αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Τι είναι δύο χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες όταν γνωρίζεις ότι τον τρίτο χρόνο θα βρίσκεσαι στο σπίτι σου, με τον κόσμο σου και μια δυνατή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί;

Τι είναι να στηρίξεις την προσπάθεια του μπασκετικού τμήματος, το οποίο χωρίς συμπαράσταση έκανε το πρώτο βήμα αποδεικνύοντας ότι είναι άξιο προσοχής και συν τοις άλλοις εμπνέει «υγεία» πράγμα σπάνιο πλέον στα τμήματα της Ερασιτεχνικής;

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement