
Την περίοδο 1996-97 η ΑΕΚ κατέκτησε το 10ο Κύπελλο στην ιστορία της, τη στιγμή που ο Ατματζίδης σκόραρε και έφυγε να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της ομάδας.
Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Το ματς στην κανονική του διάρκεια δεν είχε νικητή και έτσι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που έδωσαν το παρών στο παλιό Καραϊσκάκης είδαν μπροστά τους τη διαδικασία των πέναλτι.
Ο Κοπιτσής έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο Βαζέχα βρήκε δοκάρι. Ο Μπορμπόκης διπλασίασε τα τέρματα της Ενωσης. Ο Κωνσταντινίδης μείωσε το σκορ. Ο Νικολαΐδης έκανε το 3-1. Ο Γεωργιάδης μείωσε για τον Παναθηναϊκό. Ο Ντόμπος ευστόχησε και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βάντσικ. Ο Μάρκος όμως βρήκε στόχο με τον ΠΑΟ να μένει στο παιχνίδι.
Ο Ηλίας Ατματζίδης ωστόσο πήρε τη μεγάλη απόφαση. Τη στιγμή που η μπάλα έκαιγε την έστησε στην άσπρη βούλα, σκόραρε και εν συνεχεία έφυγε σφαίρα για τα κάγκελα όπου βρισκόταν οι οπαδοί της Ένωσης.
Μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά η ΑΕΚ απέκλισε τον ΟΣΦΠ, νίκησε τον ΠΑΟ στον τελικό και κατέκτησε το 10ο Κύπελλο στην ιστορία της.