10.4
09:18

Η αποχή ενδέχεται να φέρει υποβιβασμό

AEK1924.gr team
Advertisement

Η αποχή που έχουν αποφασίσει οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ από τις προπονήσεις μπορεί να αποτελέσει αιτία να υποβιβαστεί η ομάδα σύμφωνα με τον κανονισμό.

 Σύσσωμη η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ αποφάσισε να απέχει από τις προπονήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (12/4) εφόσον δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ωστόσο αν η ομάδα δεν κατέβει στους επόμενους αγώνες κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό! Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό αν η Ένωση δεν αγωνιστεί με τον Άρη Νίκαιας το Σάββατο (13/4) θα μηδενιστεί και εφόσον συνεχίσει την αποχή και στο επόμενο παιχνίδι με το Κιλκίς τότε η ομάδα θα υποβιβαστεί βάσει του άρθρου 26 του κανονισμού αγώνων της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στον κανονισμό:

«Εκτός των περιπτώσεων μηδενισμού μιας ομάδας, που προβλέπονται από άλλες διατάξεις των κανονισμών πρωταθλημάτων ή άλλων κανονισμών, ομάδα μηδενίζεται και στις παρακάτω περιπτώσεις…

 

-Όταν μία ομάδα δεν προσέρχεται στον αγώνα ή προσέρχεται να αγωνιστεί με μειωμένη, κάτω του επιτρεπόμενου ορίου, σύνθεση αθλητών.

-Ομάδα η οποία δεν θα προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο αγώνες, ή προσήλθε να αγωνιστεί με μειωμένη, κάτω του επιτρεπόμενου ορίου, σύνθεση αθλητών σε 2 αγώνες, πλην των σε βάρος της μηδενισμών που θα υποστεί από διακοπέντα αγώνα, υποβιβάζεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε μέχρι τότε, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Τα αποτελέσματα δε των υπόλοιπων αγώνων της λογίζονται 10-0 υπέρ των αντιπάλων».

 

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement