09.4
11:56

Φωνάζουν στη Χαλκίδα αλλά κανείς δεν ακούει

AEK1924.gr team
Advertisement

Σοβαρά παράπονα από τον διαιτητή Δαρλαμήτσο έχουν οι άνθρωποι της Χαλκίδας, ο οποίος με τα σφυρίγματα του στέρησε από την ομάδα ένα σπουδαίο διπλό στο Ψυχικό, σπρώχνοντας για ακόμα μια φορά το «χαϊδεμένο» της κατηγορίας στη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που το Ψυχικό έχανε την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε, τότε η ΑΕΚ θα πέρναγε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κάτι που όπως φαίνεται προσπαθούν να αποτρέψουν κάποιοι…

Οι άνθρωποι της Χαλκίδας εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία τονίζει:

«Δαρλαμήτσος – Χαλκίδα 81- 73. Ο πρώτος διαιτητής της συνάντησης κ. Δαρλαμήτσος στέρησε από την ομάδα μας μια πολύ μεγάλη νίκη χθες στο Ψυχικό. Μετά το 24 λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 29-47 υπέρ της ομάδα μας ο κ. Δαρλαμήτσος έγινε ξαφνικά ο έκτος παίκτης του Ψυχικού. Με χαρακτηριστική ευκολία σφύριζε όλες τις επαφές αλλά και και ακόμα τις φάσεις που δεν υπήρχαν επαφές.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε:

– Το 3ο, 4ο, και  5ο φάουλ που σφύριξε στον Μπένο σε φάσεις που ούτε καν υπήρχε επαφή με τον αντίπαλο.

– Το ανύπαρκτο 5ο φάουλ που δόθηκε στον Πανταζή.

– Τις τουλάχιστον 3 φορές που ο Κολώκας υπέπεσε σε 3 δευτερόλεπτα.

– Τα βήματα του Πέττα σε ουκ ολίγες φάσεις.

– Τις παρατηρήσεις που έγιναν στην ομάδα μας για θέατρο που δήθεν έκαναν οι αθλητές μας.

– Τα θλαστικά τραύματα των αθλητών μας μόνο «θέατρο» δεν καταμαρτυρούν.

Για τους παραπάνω λόγους προχωρούμε σε επίσημη καταγγελία στην ΕΟΚ και την ΟΔΚΕ για τη διαιτησία του κ. Δαρλαμήτσου. Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς:

– Την εξαίρεση του εν λόγω κυρίου από τα προσεχή παιχνίδια μας

– Τον ορισμό αξιολογημένων διαιτητών από την Α1 για τα επόμενα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν και την παραμονή της ομάδας μας στη Β” Εθνική.

Η ομάδα της Χαλκίδας δεν θα ανεχτεί στο μέλλον τέτοιες διαιτησίες. Εμείς τους αγώνες τους παίζουμε στο γήπεδο!!!!

Γιώργος Πανταζόπουλος

Έφορος Ομάδας».

Το Ψυχικό δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αντιδρώντας στην ανακοίνωση και σε απάντηση του δέχτηκε να επαναληφθεί ο αγώνας αν όλα όσα ισχυρίζεται η Χαλκίδα αποδειχθούν.

«Δυστυχώς, αν και απέχει παρασάγγας η προσέγγιση του συλλόγου μας σε θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς και απόδοσης των διαιτητών, όποια κι αν είναι αυτή, θετική ή αρνητική, κατά την κρίση μας σε σχέση με τη στάση που πάγια κρατούν πολλές ομάδες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σταθούμε απέναντι στην ανακοίνωση του παράγοντα του Γ.Σ. Χαλκίδας, κ. Πανταζόπουλου, αναφορικά με τη χθεσινή διαιτησία του κ. Δαρλαμήτσου. Μερικές ημέρες πριν από ένα πιθανώς καθοριστικό παιχνίδι της ομάδας μας, το οποίο ίσως αλλάξει το ρου της μικρής μας ιστορίας, δημιουργούνται πάλι εντυπώσεις σχετικά με την εύνοια που «απολαμβάνει» η Α.Ε. Ψυχικού σε αγώνες και στους οποίους η αντίπαλη ομάδα βγάζει ανακοινώσεις, αν και οι περιπτώσεις αυτές μέχρι τώρα είναι λίγες και συγκεκριμένες, οπότε και αναμενόμενες.

Επιλέξαμε όλη τη χρονιά τη στάση της αξιοπρέπειας μέσα από τη σιωπή μας. Όμως φαίνεται ότι αυτή εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Ή ως δύναμη; Είναι ώρα, όμως, να σταματήσουν εδώ όλες αυτές οι ξένες προς το ήθος μας συμπεριφορές και προσκαλούμε την αντίπαλη ομάδα να προσκομίσει το DVD του αγώνα στους υπευθύνους, έτσι ώστε να αξιολογηθεί ένα διαιτητικό δίδυμο υψηλού επιπέδου.

Μάλιστα, είμαστε πρόθυμοι να το πάμε εμείς στη σχετική επιτροπή για αυτό το σκοπό, και θα το πράξουμε. Επίσης, δεχόμαστε να ξαναγίνει το παιχνίδι, αν διαπιστωθεί ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα.

Ο κ. Δαρλαμήτσος, ο οποίος, όπως του καταλογίζεται από τον Γ.Σ. Χαλκίδας, είχε πρόθεση να μας ευνοήσει, μας χρέωσε (ορθότατα) με αντιαθλητικό φάουλ και ενώ το παιχνίδι ήταν στο καλάθι οδεύοντας προς τη λήξη του και λίγο αργότερα με καλάθι και φάουλ (πάλι ορθώς), με το οποίο η αντίπαλη ομάδα ισοφάρισε και είχε την ευκαιρία να προσπεράσει.

Εάν αυτό δείχνει πρόθεση εύνοιας προς την Α.Ε. Ψυχικού, μάλλον εμείς είμαστε από άλλο πλανήτη. Κάπου εδώ θα θέλαμε να τελειώσουμε τη μακροσκελή για τα δεδομένα μας ανακοίνωση, να ευχηθούμε στη συμπαθή ομάδα του Γ.Σ. Χαλκίδας καλή δύναμη για τη συνέχεια, γιατί αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που την ταλανίζουν, αλλά θα πρέπει να ψάξουν αλλού τον θύτη», αναφέρει η ανακοίνωση του Ψυχικού.

Η Χαλκίδα μη θέλοντας να δώσει συνέχεια, αλλά στηρίζοντας τα όσα είδε να γίνονται εις βάρος της στο Ψυχικό επανήλθε με νέα ανακοίνωση η οποία τονίζει: «Στην απάντηση της η ομάδα του Ψυχικού εντέχνως δεν εστιάζει στις φάσεις που αναφέρουμε στην δική μας ανακοίνωση και απλά αναφέρει κάποιες άλλες μη σημαντικές φάσεις. Όπως λέμε στην καθομιλουμένη: Κουβέντα για την ταμπακιέρα… Επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια  σε αυτό το θέμα, ευχόμαστε ολόψυχα στην συμπαθή ομάδα του Ψυχικού με την μεγάλη ιστορία να αγωνιστεί στην κατηγορία που της αρμόζει… Μην κυνηγάτε φαντάσματα… Εμείς μόνο για την ομάδα και την πόλη μας νοιαζόμαστε».

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement