Εκδόθηκε το διάταγμα που αφορά την εξυγίανση των τραπεζών, με βάση το οποίο καθορίζεται το ύψος του “κουρέματος” της Τράπεζας Κύπρου.
Το “κούρεμα” στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, θα ανέλθει σε πρώτη φάση στο 37,5%.
Παρόλα αυτά, το κούρεμα ανέρχεται στο 60% με παγοποιημένο το 22,5% μέχρι να διαφανούν οι πραγματικές ανάγκες. Η τράπεζα κατακρατεί το υπόλοιπο 37,5% το οποίο θα επιστρέψει μόλις έχει τη δυνατότητα.
Οι καταθέτες που κουρεύονται λαμβάνουν μετοχές Α΄ που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Μετοχές Γ΄ φαίνεται να λαμβάνουν κάτοχοι αξιογράφων και μετοχές Δ΄ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι παρατείνονται για ακόμα 5 μέρες τα περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές στην Κύπρο.
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement