18.3
15:55

Ένας διαφορετικός… Μπακαούκας

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Γκολτζής της ΑΕΚ στο Χάντμπολ, Χριστόφορος Μπακαούκας, μίλησε για την ζωή του εκτός ΑΕΚ η οποία συνοδεύεται από μια όμορφη οικογένεια, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρωινή δουλειά του στα ναυπηγεία

Η ιστορία του Χριστόφορου Μπακαούκα θα μπορούσε να ήταν σενάριο ελληνικής ταινίας. Κάθε πρωί, δώδεκα χρόνια τώρα, εργάζεται στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και το απόγευμα παίζει χάντμπολ στην ΑΕΚ! Πίσω από τη βιτρίνα του ελληνικού αθλητισμού κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες που, όταν τις μαθαίνεις, σου προκαλούν θαυμασμό. Σήμερα, φιλοξενούμε έναν αθλητή που κατά τη γνώμη μας αποτελεί πρότυπο. Ο 33χρονος αθλητής χάντμπολ της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός και για την προσπάθεια της ΑΕΚ να κυνηγήσει δύο στόχους: την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση. Ο Μπακαούκας είναι από τους καλύτερους Ελληνες επιθετικούς και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη φετινή εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ. Ωστόσο, «δουλειά μου είναι να φτιάχνω πλοία» λέει χαμογελώντας.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Espresso»:

Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να αφιερώνει τόσες πολλές ώρες για προπόνηση, να λείπει σε ταξίδια με την ομάδα και να μην υπάρχει το ανάλογο οικονομικό αντίκρισμα;
«Όλοι το ξέρουμε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές. Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την κρίση. Δεν το κρύβω ότι τα χρήματα που παίρνουμε είναι λίγα, όμως αξίζει να αναφέρω ότι στην ΑΕΚ η διοίκηση κάνει προσπάθειες και μας δίνει κάποια χρήματα. Σε άλλες ομάδες τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι στο πλευρό σας;
«Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Είναι κοντά μας. Με τον τρόπο τους βοηθούν και αυτοί στην επίτευξη των στόχων».

Εργάζεσαι στα ναυπηγεία για να καλύψεις τις ανάγκες σου…
«Οι περισσότεροι αθλητές κάνουμε και άλλη δουλειά για να τα βγάλουμε πέρα. Εγώ δουλεύω δώδεκα χρόνια στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας. Φτιάχνω καράβια. Αυτή είναι η δουλειά που έμαθα από μικρός. Τουλάχιστον, είμαι στο νησί μου, γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σαλαμίνα».

Αλλη δουλειά έχεις κάνει;
«Για δυόμισι χρόνια εργάστηκα σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων».

Είσαι παντρεμένος;
«Δέκα χρόνια. Με τη γυναίκα μου, την Τάνια, που και αυτή είναι από τη Σαλαμίνα, έχουμε δύο γιους, τον Γιώργο και τον Νίκο, που είναι πέντε χρόνων».

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement