07.3
17:08

Αναλυτικά το τι συνέβη με τους διαιτητές του τελικού

AEK1924.gr team
Advertisement

Δημοσίευμα του handball.gr αποκαλύπτει τι  συνέβη με τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και το αίτημα του τελευταίου να οριστεί το ζευγάρι των Κατσίκη-Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Μεγάλος θόρυβος δημιουργήθηκε με τον ορισμό των διαιτητών του τελικού ανδρών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Αιτία αποτέλεσε το αίτημα του ΑΣ ΠΑΟΚ να ορισθούν διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα οι διεθνείς Κατσίκης-Μιχαηλίδης. Το handball.gr σήμερα αποκαλύπτει στους αναγνώστες του τι ακριβώς συνέβη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΟΧΕ, κανένας από τους εκπροσώπους των δύο ομάδων δεν έθεσε θέμα διαιτητών και παρατηρητών, αφού προηγουμένως, μέσα σε άριστο κλίμα, είχαν συμφωνήσει στην έδρα του τελικού που τους είχε προταθεί και στα υπόλοιπα διαδικαστικά. Η μόνη εκκρεμότητα που είχε απομείνει ήταν η ακριβής ημέρα και ώρα του τελικού, λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης από τον ΟΤΕ TV.

Έτσι φτάνουμε στην Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, όπου το μεσημέρι θα συνεδρίαζε η ΚΕΔ / ΟΧΕ για να ορίσει μεταξύ άλλων και τους διαιτητές του τελικού. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η επιτροπή σχεδιάζε να προχωρήσει στον ορισμό ενός εκ των τριών διεθνών ζευγαριών (Τζαφερόπουλο-Μπέτμαν, Κατσίκη-Μιχαηλίδη, Τσάκωνα-Χασκή) και των Πατιoύ-Τσιάνα.

Το πλάνο αυτό ανατράπηκε όταν το ίδιο πρωί έφτασε αίτημα του ΑΣ ΠΑΟΚ προς την ΟΧΕ με το οποίο ζητούσε να οριστούν οι καλύτεροι διαιτητές, που κατά τη γνώμη των διοικούντων του, ήταν οι Κατσίκης-Μιχαηλίδης. Ο αιφνιδιασμός που προκλήθηκε ήταν μεγάλος, αφού στην σύσκεψη της Πέμπτης, κανείς δεν είχε εκφράσει το παραμικρό.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του handball.gr αναφέρουν ότι οι διαιτητές Κατσίκης και Μιχαηλίδης εκδήλωσαν στον Πρόεδρο της ΚΕΔ Θανάση Νικολίτσα την έντονη ενόχληση τους, για το αγνοία τους αίτημα του ΑΣ ΠΑΟΚ και αφού εξέφρασαν την στήριξη τους στις επιλογές της ΚΕΔ, από κοινού αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο να οριστεί κάποιο άλλο ζευγάρι, όπως και έγινε τελικά, με την επιλογή των Τζαφερόπουλου-Μπέτμαν.

Μάλιστα το συγκεκριμένο δίδυμο, ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ, προσφέρθηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση μέσα από την ιστοσελίδα της ΟΧΕ, με την οποία θα δημοσίευαν την ενόχληση τους αλλά και τη στήριξη τους στην ΚΕΔ και τους Τζαφερόπουλο-Μπέτμαν. Ύστερα από δεύτερες σκέψεις, αποφασίστηκε να μην ριχτεί περισσότερο λάδι στη φωτιά και επικράτησε η άποψη να σταλεί επιστολή των διαιτητών προς την ΚΕΔ με το αντίστοιχο περιεχόμενο.

Έτσι αποφεύχθηκε μια σοβαρή κρίση στη διαιτησία, η οποία σε αυτό το χρονικό σημείο θα μπορούσε να επηρεάσει τα πρωταθλήματα λόγω των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν και όλο το στελεχιακό δυναμικό θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και σε εγρήγορση

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement