27.2
17:40

Αρβανίτης – Υετίων αναλύουν τον τελικό

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Γιάννης Αρβανίτης και ο Στέλιος Υετιών αναλύουν τον τελικό Κυπέλλου χάντμπολ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Η ανάλυση του Γιάννη Αρβανίτη

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι από τον Π.Α.Ο.Κ. με προωθημένη άμυνα, πιθανότατα 3:2:1 όπου θα πιέσουν τους περιφερειακούς μας παίκτες για να δυσκολευτούμε στην κυκλοφορία της μπάλας κι ότι θα παίξουν mantoman τον Μπακαούκα. Θα προσπαθήσουν να τρέξουν στην αντεπίθεση για να έχουν εύκολο γκολ αν κι οι απουσίες των Κεσίδη, Ιωαννίδη τους δημιουργεί πρόβλημα βάθους στον πάγκο και θα πρέπει να ισορροπήσουν μεταξύ τρεξίματος και οικονομίας δυνάμεων. Το πρόβλημα αυτό θα επιδεινωθεί αν τους λείψει κι ο Τσακίρης. Το επιθετικό τους παιχνίδι στηρίζεται στην συνεχή απειλή όλων των παικτών με αδιάκοπη συνεργασία των περιφερειακών τους με τον πίβοτ τους κυρίως τον Κοκκώνη. Διατηρούν τη ροή της επίθεσης τους αφού φροντίζουν να κυκλοφορούν συνεχώς τη μπάλα και ψάχνουν την διείσδυση, το σουτ από μέση απόσταση, την πάσα στους παίκτες πρώτης γραμμής κυρίως τον πίβοτ (Κοκκώνη) και σπανιότερα το μακρινό σουτ κύρια μετά από σκρίν του πλέι μέικερ (Πετρίδη).

Αντιμετώπιση

Για την άμυνα αυτή έχουμε προσαρμόσει τις επιθετικές κινήσεις μας (είχαμε 14 με μορφή 5:1 επίθεσης) εναντίον προωθημένης άμυνας. Και έχουμε προσθέσει αρκετές με προώθηση παικτών από όλες τις θέσεις για 2ο πίβοτ (κλασικός τρόπος αντιμετώπισης των προωθημένων αμυνών, με μορφή 4:2 επίθεσης). Η άμυνα μας θα είναι η 6:0 με προωθημένη μορφή αφού φέτος μας έχει προδώσει ελάχιστες φορές. Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στον Πετρίδη, στα δεξιά ίντερ του Π.Α.Ο.Κ (Τσάτσο και Σεβαστίδη), στις ατομικές ενέργειες του Τσακίρη και στις συνεργασίες Παλάσκα – Κοκκώνη, Παλάσκα – Πετρίδη – Κοκκώνη και δεξιού Ίντερ – Κοκκώνη. Σαφώς και θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε στην αντεπίθεση αφού το βάθος του πάγκου μας το επιτρέπει.

Η ανάλυση του Στέλιου Υετίων

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Άμυνα – Αιφνιδιασμός

Η άμυνα της ΑΕΚ είναι σχεδόν πάντα η προωθημένη 6 – 0 «Σουηδικού» τύπου με εξόδους στο 3 και το 4 και περισσότερη πλάγια κάλυψη του 2 και του 5, με σχετικό ύψος και δύναμη. Σπανιότερα πιέζει λίγο πιο έξω (5 – 1& mantoman ) , σε καταστάσεις υπεραριθμίας και στο «κυνήγι» του σκορ (4+2) . Εκδηλώνει άμεσο αιφνιδιασμό με αιχμή κύρια τον Γεωργιάδη και μετά τον Μπακαούκα καιλιγότερο σε 2ο και 3ο κύμα με κατέβασμα του Πλεύ Μέϊκερ και «τέντωμα» προς την μία πλευρά (κυρίως δεξιά). Κάποιες φορές (4 με 5 σε κάθε παιχνίδι εκτελεί γρήγορη σέντρα με τα εξτρέμ).

Επίθεση – Επιστροφές

Το επιθετικό της παιχνίδι βασίζεται στις συνεργασίες των 3 περιφερειακών με αλλαγές θέσεων και σταυρούς, ενίοτε με μεγάλη περιφερειακή κίνηση των 2 Ίντερ (Αλβανός – Μπαλωμένος) , με δύο κύριες επιλογές:

i) Το καλό περιφερειακό τους σούτ & ii) την εκδήλωση της επίθεσης με «τέντωμα» στα άκρα.Αρκετά συχνή πλέον και η συνεργασία των δύο Ίντερ με το Πίβοτ. Απέναντι σε ανοιχτή άμυνα εφαρμόζει διάφορα κοψίματα σαν 2ο Πίβοτ, κυρίως του Πλαίυ Μαίηκερ και του Αριστερού Εξτρέμ. Γενικά το επιθετικό παιχνίδι είναι βασισμένο και στις ατομικές πρωτοβουλίες και την προσωπικότητα των έμπειρων παικτών της (Μπαλωμένος-Αλβανός – Μπακαούκας). Όσο υπάρχουν δυνάμεις έχει σχετικά καλές και αποτελεσματικές επιστροφές στον αντίπαλο αιφνιδιασμό.

Αντιμετώπιση

Η αμυντική μας λειτουργία έχει το σκεπτικό της προωθημένης άμυνας, ανάλογα με τις συνθήκες που απαιτεί το timing του κάθε αγώνα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αντιπάλου συνολικά αλλά και του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Παράλληλα επιδίωξή μας είναι το γρήγορο παιχνίδι και η εκδήλωση αιφνιδιασμού σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Στην επίθεση μας, απέναντι στην 6 – 0 της ΑΕΚ χρειάζεται καλή και συνεχής κυκλοφορία της μπάλας καθώς και συμμετοχή όλων των παιχτών στα «τελειώματα» των φάσεων, τόσο από τα 6μ. όσο και με περιφερειακά σούτ και δυεισδήσεις των περιφερειακών παικτών.

Συμπέρασμα

Σε τέτοια παιχνίδια, τελικούς, πέρα από τις τεχνικοτακτικές αναλύσεις, σημαντικό ρόλο παίζουν στοιχεία όπως: η προσωπικότητα των παικτών , η απόδοση των Τερματοφυλάκων , η «φρεσκάδα», σωματική και πνευματική καθώς και η συγκέντρωση στον στόχο και το «θέλω» της κάθε ομάδας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement