23.2
08:22

Στον εισαγγελέα για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ

AEK1924.gr team
Στον εισαγγελέα για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ
Advertisement

Ακόμα μία υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο φως της δημοσιότητας. Η “συμμορία των 6” οδηγείται σήμερα Σάββατο στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί για τη δράση της

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται σήμερα τα έξι άτομα που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενα ότι είχαν υπεξαιρέσει το τελευταίο έτος από το Δημόσιο περισσότερα από 600.000 ευρώ, εκταμιεύοντας παράνομα χρήματα μέσω εικονικών συντάξεων.

Πρόκειται για πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αποτελούσαν δύο διαφορετικές ομάδες, που άρπαζαν τα χρήματα με πανομοιότυπο τρόπο.

Στους συλληφθέντες της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται μία 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς και άλλη μία 54χρονη.

Στη δεύτερη οργάνωση περιλαμβάνονται μία 46χρονη υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο 51χρονος σύζυγός της και μία 42χρονη.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι η πρώτη ομάδα είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την υπεξαίρεση των χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, ανέρχεται σε 479.922 ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα είχε συγκροτηθεί από τον Φεβρουάριο του 2004 και το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την δράση της διαμορφώνεται στα 68.711,37 ευρώ.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν και οι δύο ομάδες ήταν η ίδια.

Οι γυναίκες υπάλληλοι του ΓΛΚ, χρησιμοποιώντας κωδικούς δικούς τους ή  συναδέλφων τους, έδιναν εντολές για καταβολές συντάξεων θανόντων, ή ζώντων που για κάποιους λόγους είχαν ανασταλεί, σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς τους ή των συνεργών τους, ενώ παράλληλα άλλαζαν τις διευθύνσεις των θανόντων ή των πρώην συνταξιούχων, για να μην λάβουν κάποια επιστολή ή άλλο έγγραφο οι συγγενείς τους.

Στο πλαίσιο άρσης τραπεζικού απορρήτου, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, διαπιστώθηκε ότι σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς, που διατηρούσε η 57χρονη πρώην υπάλληλος του Γ.Λ.Κ., είχε καταβληθεί παράνομα το χρηματικό ποσό των 135.233,55 ευρώ, καθώς επίσης σε πέντε λογαριασμούς που διατηρούσε η 54χρονη το χρηματικό ποσό των 344.688,53 ευρώ.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 59χρονης συνταξιούχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λευκός φάκελος, που περιείχε 14 φωτοτυπίες καταστάσεων σχετικά με καταβολές ποσών σε θανόντες συνταξιούχους και δύο καρτέλες θανόντων συνταξιούχων.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη οργάνωση, στο πλαίσιο άρσης τραπεζικού απορρήτου, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, προέκυψε ότι ο 51χρονος σύζυγός της 46χρονης υπαλλήλου σε αργία είναι δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο με 24 διαφορετικές εντολές καταβολών είχε πιστωθεί το χρηματικό ποσό των 55.012,37 ευρώ. Επίσης, σε τραπεζικό λογαριασμό της 42χρονης είχε καταβληθεί με τρεις διαφορετικές εντολές (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2012), το χρηματικό ποσό των 13.699,10 ευρώ.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->