09.2
09:03

Μου λένε για Ζήκο και… ανατριχιάζω!

AEK1924.gr team
Advertisement

Διαβάστε στο ΑΕΚ1924 το πρώτο μέρος της απολαυστικής-αποκλειστικής συνέντευξης του Παύλου Μητρόπουλου. Η διαφορετική ΑΕΚ, ο «σωματοφύλακας» όλων, ο αρχηγός Πετρόπουλος και το νέο συμβόλαιο!

Αυθεντικός, φιλαλήθης, ντόμπρος. Χωρίς να φοβάται να μιλήσει, δίχως να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Ο Παύλος Μητρόπουλος τείνει να γίνει ο αγαπημένος της κιτρινόμαυρης εξέδρας και θεωρούμε βέβαιο ότι θα τον αγαπήσετε ακόμα περισσότερο μετά και από αυτή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΕΚ1924. Απολαύστε τον (στις 15.00 θα δημοσιευτεί το δεύτερο μέρος της συζήτησης με τον αμυντικό μέσο της Ένωσης).

– Παύλο, ξεκινώντας από το καλοκαίρι. Παρά την άσχημη κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα, ήσουν ο διακαής πόθος του τότε προπονητή Βαγγέλη Βλάχου, μια μεταγραφή που θεωρήθηκε σίγουρη αλλά δεν προχώρησε.

«Υπήρχε αρχικά μία κρούση από τον κ. Τσιάρτα  και έγινε συζήτηση για το πόσο είναι διατεθειμένος ο κ. Κωστούλας να με πουλήσει. Είχε πει στην ΑΕΚ ότι με 100.000 ευρώ δεν πρόκειται να κόψουμε τον δρόμο του παιδιού. Είναι λίγα για τον Μητρόπουλο, αλλά με 100 θα φύγει. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει αυτό το ποσό, γίνονταν κάποιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Παναιτωλικό όμως να μην δέχεται τα συγκεκριμένα νούμερα. Προς το τέλος της υπόθεσης, η ΑΕΚ κατέθεσε μια μικρή προσφορά, ο κ. Κωστούλας την θεώρησε προσβλητική και έκοψε εκεί τις διαπραγματεύσεις».

– Πως αισθάνθηκες τότε; Ένα παιδί της ηλικίας σου, πως διαχειρίζεται την χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ για να παραμείνει στην Β’ Εθνική;

«Ηταν δύσκολο για μένα, η αλήθεια είναι αυτή. Βέβαια ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που σου προσφέρει τα πάντα, αλλά για μένα ήταν δύσκολο γιατί γνώριζα ότι παρότι ήταν ρίσκο με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, η ΑΕΚ ήταν και θα είναι πάντα μεγάλη ομάδα. Σκεφτόμουν ότι αν πήγαινα καλά σε προσωπικό επίπεδο, θα είχα και καλύτερο μέλλον. Ήταν δύσκολο να το δεχτώ αυτό, αλλά από την στιγμή που μου το ξέκοψε ο κ. Κωστούλας, αναγκάστηκα να μείνω, δεν είχα άλλη επιλογή. Και βέβαια έπεσα στον Καραγεωργίου ο οποίος έλεγε πάρα πολλά ψέματα και θέλω να το γράψετε αυτό».

– Έχεις μπει λοιπόν σε διαδικασία αποχώρησης από τον Παναιτωλικό και λίγο πριν ολοκληρωθεί η μετακίνηση σου στην ΑΕΚ, έχει εμφανιστεί στον Τύπο σαν τελειωμένη υπόθεση η μεταγραφή σου στον Άρη. Τι έγινε; Τι άλλαξε μέσα σε μια ημέρα;

«Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο να έρθουν όλα τούμπα έπαιξε ο Χρήστος Κωστής και φυσικά η επιμονή του κ. Δημητρέλου ο οποίος διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή μου. Εμείς περιμέναμε την ΑΕΚ με τον μάνατζερ μου και για δύο – τρεις εβδομάδες δεν υπήρξε καμία επαφή από την ομάδα. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.

Μου είχε πει ο κ. Κωστούλας, ότι αν δεν υπάρξει οικονομικό αντάλλαγμα, θα επιλέξεις εσύ που θέλεις να πας και εκείνη την χρονική στιγμή ως ενδεικτική λύση εμφανιζόταν ο Άρης. Όμως μόλις μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, εντάξει δεν το συζήτησα καν… Στην πορεία προέκυψε και κάποια οικονομική συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες και τότε μου είπε ο πρόεδρος ότι θα πας εκεί αφού μας δίνουν και κάποια χρήματα. Το ίδιο απόγευμα συμφώνησα με την ΑΕΚ.

Είχα πει το “ναι” στον Άρη, όμως σαν ομάδες ακόμα και τώρα, με τις δυσκολίες που υπάρχουν, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ. Δεν συγκρίνονται, οπότε για μένα δεν υπήρξε καν δίλημμα όταν έμαθα ότι με περιμένουν στην Αθήνα».

– Που εντοπίζεις αυτή την διαφορά, ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ;

«Την διαπιστώνω μέσα από τα παιχνίδια που παίζω και την αυτοπεποίθηση που έχω αποκτήσει. Στο ότι η ΑΕΚ ξέφυγε γρήγορα με 2-3 προσθήκες από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ ο Άρης κινδυνεύει ακόμα. Και ασφαλώς στο ότι σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ, είναι παντού».

– Ήσουν από τους ποδοσφαιριστές που δεν δίστασαν να έρθουν στην ΑΕΚ, όπως ο Αντώνης Πετρόπουλος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Όταν ήρθες τι αντίκρισες στα αποδυτήρια; Κατήφεια και μιζέρια; Η ομάδα ήταν στον πάτο.

«Τα γνώριζα όλα πριν έρθω. Μέσα από συνομιλίες που είχα με τα παιδιά, ρωτούσα και μάθαινα. Στον πρώτο γύρο ήμασταν πολύ χάλια μου λέγανε, τα ήξερα όλα. Μιλούσα με τον Κουτρουμπή και γνώριζα από πριν τι θα συναντήσω. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε από συμπεριφορές ή εξαιτίας του χαρακτήρα των παιδιών. Λόγω της βαθμολογικής θέσης και των διαδοχικών ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, υπήρχαν νεύρα και απογοήτευση.

Ήξερα όμως που ερχόμουν, γνώριζα ότι είναι ρίσκο, ότι υπήρχε η πιθανότητα ακόμα και να γραφτεί το όνομα μου με μαύρο φόντο στην ιστορία της ΑΕΚ, όμως δεν φοβήθηκα, ειλικρινά δεν φοβήθηκα στιγμή. Ήμουν φτιαγμένος με τη σκέψη ότι θα έρθω στην ΑΕΚ και θα την βοηθήσω να σωθεί. Πραγματικά όπως σας το λέω, χωρίς το παραμικρό άγχος».

– Βρήκες αυτό το άγχος εκεί μέσα; Αυτό που δεν είχες εσύ; Δηλαδή παιδιά φοβισμένα, παίκτες που δεν πίστευαν στους εαυτούς τους;

«Ναι το είδα αυτό, είδα παίκτες που δεν πίστευαν στους εαυτούς τους. Γιατί στην ΑΕΚ υπάρχει πολύ ταλέντο, πολύ ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ήρθε ο Πετρόπουλος, ανέβηκε λίγο ο Γκερέιρο, ο Κωνσταντόπουλος επίσης, βελετιώθηκε η ψυχολογία των μεγαλύτερων. Βλέπεις παίκτες που παίζανε όπως παίζανε στον πρώτο γύρο, να παρουσιάζουν άλλη εικόνα τώρα. Είναι επειδή έχουν βοήθεια… Βλέπουν τον Αντώνη, βλέπουν εμένα που μάχομαι και σου λένε δίπλα στον Παύλο, δίπλα στον Γκερέιρο, δίπλα στον Κωνσταντόπουλο, κοντά στον Ρίκκα που είναι ανεβασμένος, κοντά στον Κορδέρο θα γίνουμε όλοι καλύτεροι. Και έτσι φτιάξαμε μια βάση καλή».

 – Κι εσύ βέβαια δεν παύεις να είσαι ένα παιδί… Είσαι μόλις 22 ετών. Από που αντλείς αυτή την αυτοπεποίθηση΄

«Ίσως επειδή έχω παίξει με τον Παναιτωλικό και τον Ολυμπιακό Βόλου στην Σούπερ Λίγκα. Ήταν γεμάτες σεζόν, έχω αγωνιστεί και στην Ευρώπη με τον Βόλο σε τέσσερα ματς και αυτό σίγουρα με έχει βοηθήσει. Αλλά είμαι άνθρωπος ο οποίος δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη επάνω μου, γενικά δεν φοβάμαι ποτέ. Μου αρέσουν τα δύσκολα, δεν είναι τυχαίο ότι με τον Βόλο νικήσαμε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό και είχαμε χάσει από τον Ηρακλή. Γιατί εκείνη την περίοδο ήμασταν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που μας άρεσαν τα δύσκολα. Τέτοιος είμαι εγώ».

mitroAEK1924 7 mesa

– Στο πρώτο μισό της σεζόν με τον Παναιτωλικό, αγωνίστηκες σε επτά παιχνίδια και τώρα στην ΑΕΚ έχεις φτάσει ήδη τα 5. Νιώθεις κουρασμένος;

«Αυτή στη στιγμή δεν νομίζω ότι χρειάζομαι ανάσες. Το έχουμε συζητήσει και με τον κόουτς, προηγήθηκαν πέντε συνεχόμενα ματς που έπαιξαν τα ίδια εννέα παιδιά, οπότε είναι φυσιολογικό να προκύπτει κόπωση μετά το 70′. Προσωπικά δεν νιώθω πάντως ότι θέλω να ξεκουραστώ. Τώρα ο Αντώνης λόγω της τιμωρίας θα πάρει ανάσες, αλλά προσωπικά δεν χρειάζομαι ξεκούραση, το έχω συζητήσει και με τον κόουτς και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εξάλλου, αν στα 22 μου είμαι κουρασμένος, μετά τι θα γίνει; Δηλαδή τι είμαι για πέντε ματς; Είμαι μια χαρά».

– Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο δανεισμός σου, με την ΑΕΚ να διατηρεί οψιόν αγοράς. Θα ήθελες να ολοκληρωθεί η αγορά σου από την Ένωση;

«Κοιτάξτε, δεν θέλω να σας λέω ψέματα, όσο περνούν οι αγωνιστικές και η ομάδα παίρνει τις νίκες που πρέπει, στο μυαλό μου γίνεται όλο και πιο έντονη η σκέψη γι αυτό που θα συμβεί το καλοκαίρι. Δηλαδή αν η ΑΕΚ πάρει αύριο το ματς στην Κέρκυρα και κατακτήσει σημαντικούς βαθμούς και στα επόμενα δύο – τρία παιχνίδια, η σωτηρία εξασφαλισθεί. Δεν σκέφτομαι καν την επιστροφή μου στον Παναιτωλικό. Είναι μια ομάδα που σου προσφέρει υγεία, σου προσφέρει τα πάντα, αλλά σε αυτή την ηλικία που είμαι δεν τα χρειάζομαι αυτά, χρειάζομαι αυτό που έχω αυτή την στιγμή στην ΑΕΚ. Να της προσφέρω και εκείνη σε μένα. Αν δεν υπήρχε η ΑΕΚ αυτή την στιγμή δεν θα ζούσα όλα αυτά. Σέβομαι αυτό που μου προσφέρει η ΑΕΚ και μακάρι να βρεθεί λύση όσο πιο νωρίς γίνεται για την ομάδα ώστε να υπογράψω συμβόλαιο για πολλά χρόνια».

– Συζητάτε μεταξύ σας οι ποδοσφαιριστές για τις εξελίξεις στην ομάδα; Για την διοικητική κατάσταση;

«Ναι εννοείται, συζητάμε σχεδόν καθημερινά για το πως θα είναι η κατάσταση της ΑΕΚ το καλοκαίρι, κάτι που ασφαλώς θα επηρεάσει και τη δική μου απόφαση. Γιατί αν η ΑΕΚ το καλοκαίρι έχει σωθεί και είναι κάπως καλά τα πράγματα, αν την πάρει ο Βιντιάδης ή ο κόσμος από το πρωτοδικείο και πουληθούν πολλά διαρκείας, τότε ναι δεν το συζητάμε ότι θα μείνω. Αλλά αν η ΑΕΚ δεν μπορεί, αν έχει προβλήματα; Υπάρχει μία ρήτρα που πρέπει να πληρωθεί. Το να πηγαίνω καλά, είναι θετικό για την ομάδα και για μένα, όμως σίγουρα το καλοκαίρι ο Παναιτωλικός θα προβάλει αντίσταση. Θέλω να πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε να βρούμε τη λύση».

– Είναι αληθές ότι δίπλα σου όλοι οι μέσοι της ΑΕΚ παρουσιάζουν βελτίωση. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που προσφέρει στην ομάδα; Σε τι τους βοηθάς;

«Θεωρώ ότι και ο Ρίκκα, και ο Γκερέιρο και ο Κορδέρο και ο Φέτσης, αισθάνονται ότι έχουν στην πλάτη τους μια ασφάλεια. Ο καθένας έχει τα χαρίσματα του, δεν μπορούν να κάνουν όλοι την ίδια δουλειά. Όπως για παράδειγμα ο Μιγκέλ που πλέον βγαίνει μπροστά και μοιράζει μπάλες, δεν μπορεί να γυρνάει συνέχεια πίσω και να κόβει. Όλοι έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο μόνος που έχει από τα παιδιά κάποια χαρακτηριστικά σαν τα δικά μου, είναι ο Φέτσης. Όλοι όμως νιώθουν ότι και να χάσω την μπάλα έχω τον Παύλο πίσω μου, θα κάνει την δουλειά που πρέπει».

– Ωραία, εσύ βοηθάς εκείνους, εσένα σε βοηθάει κάποιος; Δείχνεις λίγο μόνος σε αυτόν τον άχαρο ρόλο…

«Δυστυχώς στην συγκεκριμένη θέση δεν περιμένεις την βοήθεια κανενός, όχι ότι ευθύνονται τα παιδιά, αλλά έτσι είναι η φύση του ρόλου. Αν δεχθείς γκολ από τον άξονα, θα φταις πάντα και εσύ, διότι έλειπες από τον χώρο που θα έπρεπε να βρίσκεσαι για να αναχαιτίσεις. Έτσι είναι το αμυντικό χαφ, αν επικρατήσεις σε εκείνη τη θέση, κερδίζεις και το ματς πιστεύω».

– Βρίσκεται εν εξελίξει πλέον ένας συσχετισμός με τον Άκη Ζήκο, με τον οποίο έχετε πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Σε βαραίνει αυτό;

«Όχι καθόλου, μου το είπαν για πρώτη φορά ο Αντώνης Πετρόπουλος και ο προπονητής τερματοφυλάκων, ο Κώστας Καμπόλης. Μου το είπαν και να σας πω την αλήθεια ανατρίχιασα. Δεν σκέφτηκα ότι θα γίνω καλύτερος από τον Ζήκο, ή κάτι τέτοιο. Αμέσως ανατρίχιασα μόλις μου το είπαν. Τον παρακολουθούσα πολύ ως ποδοσφαιριστή και έχω πάρει στοιχεία του. Όπως και από άλλους παίκτες, πάντα παίρνω στοιχεία όταν βλέπω κάτι που μου αρέσει, ειδικότερα από τον Κατσουράνη και παλαιότερα από τον Μακελελέ».

– Ζηλεύεις την καριέρα κάποιου εξ αυτών;

«Ε σίγουρα όλων, αλλά περισσότερο του Μακελελέ. Μακάρι να του έμοιαζα. Από ξένους και από Έλληνες τα τρία αμυντικά χαφ που θαυμάζω είναι ο Ζήκος, ο Κατσουράνης και ο Στολτίδης».

– Τι θα «έκλεβες» από τον καθένα;

«Από τον Ζήκο την ηρεμία που είχε και ότι πάντα βρισκόταν στο σημείο που έπρεπε. Από τον Κατσουράνη τις κάθετες πάσες και ότι πατάει περιοχή ψάχνοντας το γκολ. Πράγμα που δεν μπορώ να κάνω εγώ τώρα στην ΑΕΚ, γιατί πατούν αρκετοί στην αντίπαλη περιοχή και αν το τολμήσω και εγώ θα είμαστε γυμνοί πίσω. Από τον Στολτίδη, την ποιότητα που είχε ως ποδοσφαιριστής παίκτης. Την πληρότητα που τον διέκρινε».

mitroAEK1924 8 mesa2

– Βλέπεις την ΑΕΚ ως το σκαλοπάτι για την εθνική ομάδα;

«Αυτό ήθελα να σας το πω και νωρίτερα. Σημαντικό ρόλο στη απόφαση που πήρα έπαιξε και το γεγονός αυτό. Ότι δηλαδή αν βοηθήσεις την ΑΕΚ και διακριθείς, σου εγγυάται από μόνη της ένα σκαλοπάτι για μεγάλη καριέρα και πάνω απ’ όλα για να ανοίξει η πόρτα της Εθνικής. Στον Άρη για παράδειγμα, ακόμα κι αν έκανα παρόμοιες εμφανίσεις δεν θα ήταν τόσο εύκολο. Ενώ στην ΑΕΚ μοιάζει να είναι πιο κοντινό και πιο πιθανό».

– Το ίδιο σαφώς πρέπει να ισχύει και για τον Αντώνη Πετροπουλο. Μίλησέ μας για εκείνον…

«Με τον Αντώνη έχω συζητήσει πάρα πολύ, είχε πολλές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες ομάδες και με περισσότερα χρήματα, όμως ποτέ δεν έθεσε ως προτεραιότητα το οικονομικό. Έβαλε την ιστορία της ΑΕΚ πάνω απ’ όλα και ήταν πολύ σίγουρος ότι θα παίξει και θα την βοηθήσει. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση αυτός ο άνθρωπος».

– Στα αποδυτήρια τι έχει φέρει ο Αντώνης;

«Έφερε σεβασμό και αρχές στα αποδυτήρια. Όταν του μιλάς, του μιλάς με σεβασμό και σοβαρότητα. Και μαζί με τους άλλους αρχηγούς κατάφεραν να επαναφέρουν, το πιο σημαντικό στοιχείο των αποδυτηρίων της ΑΕΚ,την πειθαρχία».

– Στο διάστημα που βρίσκεσαι στην ομάδα, έχεις καταλάβει αυτό που ευαγγελίζονται οι ΑΕΚτζήδες, δηλαδή ότι… «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ«;

«Το συνειδητοποίησα μετά από το ματς με τον Πανιώνιο, δεν θα σου πω ψέματα, το λέω και ανατριχιάζω, έρχονταν φίλοι της ομάδας και μας έλεγαν, μπράβο ρε μάγκες μας κάνατε περήφανους, ντρεπόμασταν πριν με αυτό που βλέπαμε. Πραγματικά ο κόσμος της ΑΕΚ, είναι διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους οπαδούς, είναι κάτι που δεν το έχω συναντήσει ξανά. Ακόμα και στον καφέ που θα πιω, θα βρεθεί κάποιος που θα έρθει να μου πει ότι πλέον αισθάνεται περήφανος γι αυτό που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο».

– Η ΑΕΚ έχει πλέον 22 βαθμούς και παρότι είναι ακόμα σε δεινή θέση, εντούτοις βρίσκεται και στο -6 από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ. Έχει συζητηθεί μεταξύ σας αυτό;

«Μόνο και μόνο, όταν λες τη λέξη ΑΕΚ, δεν γίνεται το μυαλό σου να μην πηγαίνει εκεί. Μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ λέγαμε με τον Ντίμι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι “κοίτα να δεις που από αύριο θα γράφουν για πλέι οφ. Νικήσαμε και τον Πανιώνιο και αρχίσαμε να το συζητάμε και μεταξύ μας. Αλλά κακά τα ψέματα, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, γιατί όσο κοιτάς το πάνω, ξεχνάς ότι πιο κοντά είναι το κάτω. Η αλήθεια όμως είναι ότι παίζουμε με λιγότερη ανασφάλεια στο παιχνίδι μας και έτσι αποδίδουμε και καλό ποδόσφαιρο».

– Εάν πάρουμε το απευκταίο σενάριο, αν έρθει η ήττα από την Κέρκυρα, τι γίνεται;

«Εκεί θα βγει ο χαρακτήρας του καθενός μας. Πιστεύω όμως ότι πλέον η ομάδα είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ωστόσο ότι μπορεί να έρθει η ήττα στα επόμενα δύο ματς με την Κέρκυρα και τον ΠΑΟΚ. Ποδόσφαιρο είναι βέβαια, αλλά στην κατάσταση που είναι η ομάδα, δεν βλέπω ήττα, νομίζω ότι μπορούμε ακόμα και δύο νίκες».

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Μπαρμπαλέξης» του Γιώργου Κεσέρογλου (στην τελευταία φωτό μαζί με τον Μητρόπουλο). Ευχαριστούμε πολύ τον χορηγό μας για την φιλοξενία!

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement