05.2
10:47

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης – ΠΝΟ

AEK1924.gr team
Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης – ΠΝΟ
Advertisement

Στο κυβερνητικό τραπέζι η επιστράτευση για τους ναυτικούς που προχωρούν για έκτη ημέρα αύριο Τετάρτη σε 48ωρη απεργία. Σκληραίνει η κόντρα μελών της ΠΝΟ και της κυβέρνησης

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι ναυτικοί.

Οι απεργοί θα συνεχίσουν με νέα 48ωρη, καθώς αυτό αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία (8 υπέρ, 7 κατά).

Η έτερη πρόταση ήταν για 24ωρη αναστολή της απεργίας προκειμένου να πάρουν ανάσα νησιώτες, έμποροι και παραγωγοί, η οποία όμως πρόταση δεν πέρασε τελικά.

Πλέον οι Έλληνες ναυτικοί οδηγούνται σε κατά μέτωπο σύγκρουση με την κυβέρνηση η οποία έχει έτοιμη την επίταξή τους.

Το πρωί, νέο μήνυμα προς τους ναυτεργάτες να τερματίσουν την απεργία τους απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης στο Mega. «Το πακέτο που προσφέρουμε είναι συνεκτικό και αναμένουμε να λυθεί η απεργία», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μουσουλούρης διαβεβαίωσε τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ότι οι οφειλές των ακτοπλόων προς τους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έβαλε στο παιχνίδι και τις τράπεζες με τις οποίες ήρθε σε συνεννόηση για να καταβάλουν απευθείας και σε δύο δόσεις τα δεδουλευμένα των ναυτικών που ανέρχονται σχεδόν στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->