27.1
07:23

Όταν σκέφτεται ο Γερμανός

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος αναλύει τις θετικές και αρνητικές σκέψεις του τεχνικού της Ένωσης, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ

Παρακολουθώντας την χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στην Κρητική ομάδα του Πετράκη, ο τεχνικός της ΑΕΚ διάλεξε και σκέφτηκε την παράταξη της ομάδας, η οποία δεν είχε και τεράστια διαφορά (σχήμα και κορμό) από το παιχνίδι με τον Άρη στο Χαριλάου. Παρακάτω ξεχωρίζω τις καλές και τι κακές σκέψεις του Γερμανού προσπαθώντας να εκλάβω μερικά συμπεράσματα αναφορικά με τι αλλαγές έχουν γίνει στην ομάδα από την πρόσληψη του και μετά.

Θετικές σκέψεις

Στα θετικά θα συμπεριλάβω ως πρώτο, ότι επιτέλους η ομάδα έχει βρει ένα ορθολογικό σχήμα που της ταιριάζει. Και αναφέρομαι στο «4-4-2» με διάταξη ρόμβου όπου με κόφτη τον Μητρόπουλο, Ρίκκα και Κορδέρο στις άκρες και Γκερέιρο επιτελικό μέσο κλειδώνει τον αντίπαλο και επιπρόσθετα συνεισφέρει πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Είναι ένα σύστημα που αν μη τι άλλο το έφερε ο Γερμανός και σε αυτόν ανήκει η επιτυχία.

Η δεύτερη θετική σκέψη είναι η τόνωση που έκανε κατά την ανάπαυλα στους ποδοσφαιριστές του που ήταν πεσμένοι ψυχολογικά με στόχο να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα νωρίς για να καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή. Κάτι που έγινε!

Η τρίτη θετική σκέψη του Λίνεν πριν περάσω στις αρνητικές έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στο σημείο που η ΑΕΚ ζητούσε τη νίκη. Εκεί ορθά πέρασε τους Κατίδη, Καραλή και Παυλή καθώς και οι τρεις βοήθησαν να φτάσει η ομάδα στα καρέ του αντιπάλου και τελικά να πάρει τη νίκη.

Αρνητικές σκέψεις

Η εμμονή στην χρησιμοποίηση του Κωνσταντόπουλου κάτω από τα γκολπόστ επειδή ο ίδιος έχει το «feeling», ότι αυτός ο πορτιέρο είναι ιδανικός για την ΑΕΚ, προσμετράται στις αρνητικές. Μπορεί ο Κουτρουμπής να έχασε τον Σόουζα στη φάση του γκολ, αλλά μερίδιο ευθύνης έχει και ο τερματοφύλακας. Την στιγμή που ο πρώτος διάδοχος του, ο Γιάννης Αραμπατζής, βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Ως αρνητική σκέψη προσμετράται και το κλίμα δυσαρέσκειας που είχε φέρει όλες αυτές τις μέρες αναφορικά με την «black list», και ειδικά ενδιάμεσα σε κρίσιμους αγώνες όπου είχε και ως αποτέλεσμα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να φεύγουν ενισχύοντας αντιπάλους.

Κλείνοντας, σίγουρα ο Έβαντ Λίνεν είναι ένας τεχνικός με δική του φιλοσοφία και τρόπο εκπαίδευσης αλλά και με αρκετές παραξενιές. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει νίκες κάτι που έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να κάνει, για να καταφέρει να ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement