24.1
21:01

Αποφάσεις εκτός λογικής…

Advertisement

Ο Απόστολος Λιόγκας επισημαίνει το επικίνδυνο της ιστορίας «διώχνω εξελίξιμους ποδοσφαιριστές επειδή δεν τράβηξαν σε ένα ματς» και ζητεί από τη διοίκηση της ΑΕΚ να ενεργήσει με περισσότερη λογική.

Εντάξει, δικαίωμα του Λίνεν και του κάθε προπονητή είναι να επιλέγει ποιους παίκτες θέλει στην ομάδα του και ποιους όχι. Ποιους θεωρεί ικανούς να αγωνίζονται και ποιους ανίκανους, ασχέτως με το αν μπορεί να αλλάζει γνώμη κάθε τρεις και λίγο. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει έναν προπονητή για τις αποφάσεις του, ειδικά από τη στιγμή που τα αποτελέσματα του μέχρι στιγμής έργου του δεν είναι αρνητικά. Εξάλλου και εκείνος στο τέλος θα κριθεί.

Η επικείμενη φυγή ταλαντούχων παιδιών από την ΑΕΚ δεν γίνεται με ευθύνη του Γερμανού τεχνικού. Εκείνος απλά λέει την άποψή του. Η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει για το αν θα κάνει πράξη την εισήγησή του, ή απλά θα τους στείλει στη δεύτερη ομάδα για όσο παραμένει στον πάγκο ο συγκεκριμένος προπονητής ή για όσο τέλος πάντων διατηρεί τη συγκεκριμένη γνώμη για αυτούς. Εξάλλου, αλλάζουν αυτά.

Αλλά πώς να αποφασίσει κάτι τέτοιο η συγκεκριμένη διοίκηση; Ποιος να πάρει αυτή την απόφαση; Έχει κάποιος τις απαραίτητες γνώσεις; Φυσικά και όχι, είναι η απάντηση. Και δεν κατηγορούμε τον Ανδρέα Δημητρέλο καθώς ο άνθρωπος κάνει μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, δίχως να λέει ότι είναι ποδοσφαιρικός ειδήμων. Γι’ αυτό και οι σοβαρές ομάδες των προηγμένων χωρών έχουν έναν άνθρωπο σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

Έναν άνθρωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης (πολλές φορές είναι παλαίμαχος που αγαπά την ομάδα) και λαμβάνει αυτός τις αποφάσεις, σεβόμενος παράλληλα και τη γνώμη του προπονητή. Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος, δύο άνθρωποι όχι. Τουλάχιστον αν ξέρουν μπάλα. Εκτός αν η διοίκηση έχει αποφασίσει να δώσει για χρόνια τα «κλειδιά» στον Λίνεν και τον εμπιστεύεται τυφλά, όπως η Μάντσεστερ στον Φέγκιουσον και η Άρσεναλ στον Βενγκέρ… Τότε πάμε πάσο.

Αλλά να μου πείτε, ποιος έχασε τη σοβαρότητα για να τη βρει η ποδοσφαιρική ΑΕΚ; Θα μου πείτε επίσης πως εδώ δεν ξέρει κανένας αν θα υπάρχει αύριο ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα, θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με τον Τσαμουρλίδη και τον Κουρέλλα; Ναι, αλλά με παρόμοια λογική δόθηκαν για ψίχουλα ή τσάμπα νεαροί παίκτες που σήμερα κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Και όχι παλιά. Πρόσφατα. Κονέ, Ταχτσίδης, Γκέντσογλου κ.α. έφυγαν από την ΑΕΚ ως μέτριοι τεμπέληδες νεαροί,   καθώς κάποιος είτε επειδή ήταν άσχετος, είτε επειδή δεν είχε την όρεξη να ασχοληθεί μαζί τους, το αποφάσισε.

Δύσκολο είναι σε δυο χρόνια κάποιος από τους πιτσιρικάδες που έβαλε ο Γερμανός στη μαύρη λίστα του και τώρα φεύγει ελεύθερος από την ΑΕΚ να παίζει στο Καμπιονάτο και όλοι να τρίβουμε τα μάτια μας;  Αυτοί οι νεαροί αποτελούν ίσως τη μοναδική περιουσία της Ένωσης και θα είναι έγκλημα αν φύγουν έτσι επειδή κάποιος – πιθανότατα – περαστικός το αποφάσισε.

ΥΓ: Εκτιμούμε απεριόριστα τον προπονητή Έβαντ Λίνεν και τον θεωρούμε πολυτέλεια για τη σημερινή ΑΕΚ. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πως στην προκειμένη περίπτωση αποφασίζει επιπόλαια επειδή πιέζεται. Ο καθένας στη θέση του μπορεί να το έκανε…

“αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πως στην προκειμένη περίπτωση αποφασίζει επίπόλαια επειδή πιέζεται
Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement