06.1
10:51

Από την μαύρη λίστα… στην 11άδα

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Αποτέλεσε μέρος της λίστας των ποδοσφαιριστών προς αποχώρηση αλλά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος αγωνίστηκε βασικός φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση για τον Αντώνη Ρίκκα.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ ως ένας ελπιδοφόρος νέος που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν νέο… Ζήκο. Οι σοβαροί τραυματισμοί όμως που αντιμετώπισε δεν τον βοήθησαν να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες και όχι αυτά που του χρέωσαν. Και ενώ αποτελούσε ξένο σώμα για περίπου δύο χρόνια, ήρθε ο Μανόλο Χιμένεθ αρχικά και ο Κωστένογλου στη συνέχεια να τον επαναφέρουν στην πρώτη ομάδα.

Βασική λύση και αρχηγός…

Στην δύσκολη φετινή χρονιά, έχοντας 12 συμμετοχές από πέρυσι, ο Αντώνης Ρίκκα όχι μόνο θεωρήθηκε ως βασική λύση, αλλά του δόθηκε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Και ενώ με τον Βαγγέλη Βλάχο ξεκίνησε ως βασικός, με τον Λίνεν ξαφνικά εξαφανίστηκε και λίγο πριν την λήξη των εορτών ο “Μαρσεγιέζος” μέσος βρέθηκε στην λίστα με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν…

Μέχρι και την προτελευταία προπόνηση ενόψει του αγώνα στην Τρίπολη, ο Ρίκκα αποτελούσε αναπληρωματική επιλογή (και προς αποχώρηση) και ξαφνικά στην ξεκίνησε βασικός και αρχηγός στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου!

Έδειξε πως… δικαιούται ευκαιρίες

Ο Αντώνης Ρίκκα στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, απέδειξε πως πιθανότατα με δύο συμπαίκτες όπως ο Κορδέρο και ο Μητρόπουλος να έβγαζε περισσότερη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή, ως μια βοηθητική λύση και όχι πρωταγωνιστική, ο μέσος της Ένωσης δεν αποκλείεται να μπορεί να βοηθήσει τον δικέφαλο.

Δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να καταφέρουμε να συμπεράνουμε αγωνιστικά το ποιος είναι ο Ρίκκα. Πρώτον να ξεκαθαρίσει ο Λίνεν στο μυαλό του, αν τον υπολογίζει ή όχι και δεύτερον, αφού τον επιλέξει να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας, να του δώσει τις ευκαιρίες που του αναλογούν. Σε αυτή την ΑΕΚ, ο Ρίκκα μπορεί να βοηθήσει, όχι όμως και σηκώσει όλη την μεσοαμυντική γραμμή στις πλάτες του.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement