16.12
22:10

Κατίδης για… ξεπούλημα;

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Σχέδιο πώλησης του Γιώργου Κατίδη οσφραίνονται οι δύσπιστοι (ή μήπως πραγματικοί γνώστες της κατάστασης;) οι οποίοι κινούνται σε καθημερινή βάση εντός του προπονητικού κέντρου των Σπάτων αλλά και εκείνοι που ψάχνουν σε βάθος την υπόθεση κάνοντας ρεπορτάζ.

Μετά τη συνάντηση εκείνης της Τετάρτης (5/12) ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και στον προπονητή της ΑΕΚ Εβαλντ Λίνεν (παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλου και του ατζέντη του 19χρονου παίκτη Θεόφιλου Καρασαββίδη), στον Τύπο διοχετεύτηκαν μόνο οι θετικές πτυχές των όσων ειπώθηκαν. Ωστόσο όταν μία συζήτηση έχει διάρκεια η οποία ξεπερνά τις 3,5 ώρες, εύλογα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι και διαφωνίες προέκυψαν και διαφορετική προσέγγιση της κατάστασης υπήρξε.

 

Είναι βέβαιο ότι οι δύο πλευρές επέλεξαν να βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους, άλλωστε στην παρούσα φάση καμία εκ των δύο δεν συνέφερε μία αρνητική εξέλιξη που θα οδηγούσε σε ένα πιθανό διαζύγιο.

Και τούτο διότι αφενός ο Κατίδης δεν έχει γίνει ακόμα απαραίτητος αγωνιστικά στην ΑΕΚ ώστε να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον άλλων ομάδων, αφετέρου η Ενωση δεν θέλει να δει ακόμα έναν ποδοσφαιριστή της να μετακομίζει σε κάποιον (βάσει ιστορίας και τίτλων) ανταγωνιστικό σύλλογο δίχως να πάρει ούτε ευρώ. Οι διοικητικοί χειρισμοί στις περιπτώσεις των Ραφίκ Τζιμπούρ και Κώστα Μανωλά σε συνδυασμό με τη ραγδαία βελτίωσή τους στον Ολυμπιακό αποτελούν αποτρεπτικά παραδείγματα..

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δικαιώματα του Κατίδη ανήκουν κατά 60% σε γραφείο ατζέντηδων που εδρεύει στην Ελβετία και μόλις κατά 40% στην ΑΕΚ. Άρα η Ενωση δεν θα είναι εκείνη που θα έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ποδοσφαιριστή.

Αυτό που οι δύο πλευρές επιθυμούν πλέον (κι ας μην το εκφράζουν δημόσια) είναι η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνύπαρξή τους, τουλάχιστον ως το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε αμφότερες να βγουν κερδισμένες από ενδεχόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή σε ομάδα του εξωτερικού.

Εν ολίγοις, ο Κατίδης θέλει (και πρέπει) να παίζει και η ΑΕΚ επιθυμεί να τον αξιοποιήσει προκειμένου να κερδίσει από εκείνον ότι περισσότερο μπορεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα βάσει των ισχυουσών διοικητικών και ιδιοκτησιακών συνθηκών στην Ενωση.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement