16.12
23:48

«Η σιωπή του Ζακεστίδη ήταν ένοχη»

Πένυ Μακρή
Advertisement

Με πολλά παράπονα αποχώρησε η μπασκετική ΑΕΚ από το κλειστό του Ψυχικό, καθώς για ακόμα μια φορά οι διαιτητές έβαλαν το χεράκι τους και τελικά τα κατάφεραν να στερήσουν τη νίκη από την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Οι εχθρικές διαιτησίες κόντρα στην Ένωση στη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος είχαν γίνει συνήθεια για τους «κιτρινόμαυρους», όμως αυτή τη φορά στο ντέρμπι του α’ γύρου έβγαλαν έξω από τα ρούχα τους  τους ανθρώπους της ομάδας, με τον Αλέξη Αλεξίου να ρίχνει ανοιχτά τις ευθύνες της ήττας της ΑΕΚ στον διαιτητή Ζακεστίδη. Ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού μαζί με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο, είδε τη «σφαγή» και μάλιστα δεν άφησε ασχολίαστες τις αποφάσεις του διαιτητή τονίζοντας: «Η σιωπή του Ζακεστίδη ήταν ένοχη. Τα παράπονά μας είναι συγκεκριμένα και εστιάζονται στη διαιτησία του κυρίου Ζακεστίδη. Από κει και πέρα, δεν έχει δικαίωμα ο διαιτητής, ο κύριος Θεοδωρόπουλος εν προκειμένω, να μας λέει  “να κοιτάξετε τα λάθη της ομάδας σας” και ότι ” δεν χάσατε εξαιτίας της διαιτησίας”. Τι θα κάνουμε εμείς για την ομάδα μας είναι δικό μας θέμα».

Λίγο νωρίτερα μάλιστα ο κ. Αλεξίου έκανε για πρώτη φορά παράπονα για τη διαιτησία λέγοντας: «Έχουμε παράπονα από σας. Μέχρι τώρα ακολουθήσαμε πολιτική χαμηλών τόνων. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας. Θέλαμε να δείξουμε μία υγεία. Θέλαμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κερδίζουμε-χάνουμε μετά από κάθε αγώνα είχαμε αποφασίσει να μη μιλάμε», με τον κ. Θεοδωρόπουλος να απαντάει: «Θέλετε να σας πούμε, ότι κάναμε λάθη; Δεν έχετε δίκιο. Δεν φταίνε οι διαιτητές, που χάσατε. Κοιτάξτε την ομάδα σας. Δεν δέχομαι να λέτε, ότι χάσατε εξαιτίας μας. Έχω τον πεθερό μου στο νοσοκομείο και κάθομαι εδώ και σας μιλάω. Και… απολογούμαι»

Ο Αλεξίου πήρε ξανά τον λόγο: «Δεν σας είπαμε να απολογηθείτε. Εκφράζουμε τα παράπονά μας. Για τον κύριο Ζακεστίδη. Έχουμε το δικαίωμα. Κάναμε επένδυση χιλιάδων ευρώ και δεν την σεβαστήκατε. Όπως δεν τη σεβάστηκαν κι άλλοι διαιτητές ακόμη κι όταν κερδίζαμε», με τον  Θεοδωρόπουλο να λέει: «Δεν θα απολογηθώ εγώ για τους άλλους διαιτητές. Εγώ λέγομαι… Ρήγας Θεοδωρόπουλος».

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement