13.12
08:02

Μοιρασμένα κουκιά…

Πένυ Μακρή
Advertisement

Η μπασκετική ΑΕΚ, βρίσκεται στη  πρώτη θέση της βαθμολογίας, αήττητη και προσπερνώντας το εμπόδιο του Ψυχικού την Κυριακή θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την απευθείας άνοδο στην Α2 κατηγορία, που είναι και ο φετινός στόχος της ομάδας.

ΑΕΚ και Ψυχικό έχουν διαφορά ενός βαθμού έχοντας κάνει και οι δυο το ρεπό τους. Η Ένωση στις 8 αγωνιστικές έχει δείξει σταθερότητα, με την αμυντική της λειτουργία να είναι το «όπλο» της σε κάθε αγώνα, ενώ αντίθετα η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα δείχνει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στην επίθεση. Έχοντας το απόλυτο στις νίκες (8Χ8) η «Βασίλισσα» θέλει να συνεχίσει το σερί της κόντρα στο Ψυχικό, που στον όμιλο Νότου έχει 646 πόντους δηλαδή 80,8 πόντους Μ.Ο ανά αγώνα, περίπου δηλαδή 11 πόντους περισσότερους από όσους σκοράρει το σύνολο του Βαγγέλη Ζιάγκου (573 πόντους και Μ.Ο. 71,6 ανά αγώνα). Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς έχουν δεχθεί 474 πόντους με Μ.Ο. 59,3 ανά αγώνα σε αντίθεση με το Ψυχικό που έχει 544 πόντους με Μ.Ο.68 πόντους ανά αγώνα.

Παράλληλα, οι δυο πρώτοι σκόρερ βρίσκονται στις δυο ομάδες, με τον Πέπα του Ψυχικού να έχει 155 (19,4/ ανά αγώνα)  πόντους και τον Πολυτάρχου να τον ακολουθεί με 143 (17,9/ανά αγώνα)

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement