13.12
19:25

Λίνεν: «Πρόκληση η έλλειψη πειθαρχίας»

Μαρία Τσίχλα
Advertisement

Για την απόφασή του να αναλάβει την ΑΕΚ σε μια δύσκολη στιγμή, το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του να τιθασέψει τους άπειρους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, καθώς και για τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μίλησε ο Έβαλντ Λίνεν.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο Γερμανός τεχνικός στο πρακτορείο «Reuters»:

«Ο δεύτερος από τους αγωνιστικούς χώρους που διαθέτουμε, έχει σχεδόν καταστραφεί, όμως πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα μέχρι να είναι έτοιμος ο άλλος επομένως αναγκαζόμαστε να κάνουμε δουλειά στο λασπωμένο γήπεδο. Είναι δύσκολο να κάνουμε την προπόνηση που πρέπει με τα γήπεδα σε τέτοια κατάσταση, αλλά ας ήταν μόνο αυτό το πρόβλημά μας…

Πιο πολύ έχει να κάνει με τους παίκτες. Οι περισσότεροι παίρνουν πολύ λίγα χρήματα και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση. Το ίδιο συμβαίνει και με το προσωπικό της εταιρείας. Αλλά αυτό που που δίνει κίνητρο και ελπίδα, είναι ότι όλοι έρχονται εδώ για να κάνουν τη δουλειά τους όσο πιο σωστά μπορούν. Είναι από τους λόγους για τους οποίους αγαπώ αυτό τον σύλλογο».

Ο Λίνεν μίλησε για το πόσο επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές η κακή οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τονίζοντας: «Έχει αντίκτυπο στην καθημερινή δουλειά μας, όχι μόνο για ψυχολογικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους. Για αυτό το λόγο προσπαθούμε να το διορθώσουμε και τους να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

Για την απόφαση που πήρε να αναλάβει την «Ένωση», δήλωσε:

«Ήξερα την οικονομική κατάσταση και την θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα και πραγματικά το είδα όλο αυτό σαν μια ευκαιρία . Πάντα μου άρεσε αυτή η ομάδα και μου δόθηκε η ευκαιρία να την φέρω στην σωστή της θέση.

Ελπίζουμε ότι η ΑΕΚ θα πάει καλύτερα και ότι θα έρθουν χρήματα από τους νέους επενδυτές. Αν δεν γίνει αυτό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αλλά καθώς βλέπω, δεν γίνεται να πάνε τα πράγματα».

Για την απειθαρχία των ποδοσφαιριστών του, είπε:

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι να διαχειριστώ την έλλειψη εμπειρίας και την απειθαρχία. Για μένα δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά χαρακτήρα. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι το θέμα είναι η ομαδική δουλειά και πως πρέπει να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν ο ένας για τον άλλο, να είναι ταπεινοί και να συμπεριφέρονται σωστά μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Προσπαθούμε να δέσουμε την ομάδα και δουλεύουμε πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση γι’ αυτό.

Εδώ που βρισκόμαστε, δεν έχουμε τα δικαίωμα και δεν πρέπει ούτε καν να σκεφτόμαστε κάτι παραπάνω από την παραμονή. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε οικονομικά και αγωνιστικά . Αυτό σημαίνει πιθανότατα οτι χρειαζόμαστε 35 βαθμούς και για εμάς ακόμα είναι ένας μεγάλος στόχος. Πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό και να μην σκεφτόμαστε τίποτα που θα μπορούσε να μας ρίξει την ψυχολογία. Μόλις νομίζεις ότι έφτασες κάπου, πας πάλι πίσω».

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement