22.10
21:00

Όποιος φταίει, στην ψειρού!

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement
Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιθετική δράση του Γιώργου Κιντή ο οποίος κάνει το αντίθετο από εκείνο που έπραξαν κατά καιρούς πρώην και νυν διοικούντες: περνάει από τα λόγια στις πράξεις και ανοίγει τον δρόμο προς την πραγματική έρευνα για όσα έγιναν στην ΑΕΚ.

 

Ήταν ομολογουμένως μία πράξη αιφνιδιαστική από έναν άνθρωπο που θεωρείται τουλάχιστον αμφιλεγόμενος. Ο οποίος ωστόσο προφανώς και έχει χέρια καθαρά για να τα βάζει με τέτοια αποφασιστικότητα στη μάχη, δίχως να φοβάται ότι η αφετηρία αυτής της ιστορίας μπορεί να έχει άσχημη εξέλιξη και για τον ίδιο.

Κάποτε έπρεπε να γίνει η αρχή… Έστω και κατά τον τρόπο αυτόν, έστω και από τον Κιντή ο οποίος το έχει και λίγο στο αίμα του να δημιουργεί αναταραχές και να μοιράζει emails δεξιά και αριστερά. Αυτή τη φορά δεν είναι για κακό, αντιθέτως ίσως να είναι και μία διαδικασία που θα μας οδηγήσει στο φως. Ίσως μέσα από αυτή να εμφανιστούν στο προσκήνιο και άλλες ενοχλητικές ιστορίες…

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτή η «τρύπα» των 5 εκατ. ευρώ που εντόπισε ο Κιντής προχωρώντας σε μηνύσεις προκλήθηκε από ατασθαλίες, αν η ύπαρξή της συνιστά υπεξαίρεση ή αν αντιθέτως υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ότι τα χρήματα αυτά σπαταλήθηκαν ηλιθιωδώς και δεν κατέληξαν σε ξένες τσέπες.

Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά από λόγια του αέρα και κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν μόνο φραστικά για κακοδιαχειρίσεις του παρελθόντος, έρχονται επιτέλους και οι πράξεις! Κάποιος κάνει την αρχή και βάζει τη δικαιοσύνη μέσα στη ρίζα του προβλήματος. Μέσα στην ίδια την εταιρεία, ξεκινώντας από μία θυγατρική της. Υπήρχαν παράνομες δραστηριότητες, έφυγαν χρήματα για άλλους σκοπούς και όχι για εκείνους της ΑΕΚ; Επιτέλους θα μάθουμε…

Το λάθος timing…

… είναι ομολογουμένως μία σαθρή δικαιολογία από όποιον κι αν χρησιμοποιείται. Είναι δε τουλάχιστον παραπλανητικό το να γίνεται συσχέτιση της μήνυσης του Κιντή με την πιθανότητα εισόδου του Βιντιάδη στην ΠΑΕ.

Αντιθέτως, του ανοίγει τον δρόμο και πάνω από όλα τον βάζει στη διαδικασία να σκεφτεί δύο και τρεις φορές για τους ανθρώπους που θα έχει στο πλευρό του. Και σαφώς θα είναι λάθος αν καλέσει μαζί του κάποιον από τους παλαιότερους προτού ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Θα έχει βάλει με το καλημέρα τον εαυτό του σε διαδικασία φθοράς!

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε σημείο οριακό, κάποια στιγμή πρέπει αυτοί που την οδήγησαν εδώ να λογοδοτήσουν. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η ιστορία πρέπει να μας οδηγήσει για αρχή σε έναν ενδελεχή έλεγχο όλων των δράσεων από το 2008 ως σήμερα.

Και ακολούθως να γίνει φύλλο και φτερό και η τετραετία 2004-2008 διότι είναι εύκολο να εκτοξεύεις κατηγορίες και να αφήνεις υπόνοιες οι οποίες αιωρούνται ως και σήμερα και αφήνουν πίσω τους πάντοτε την στάμπα και τη ρετσινιά. Και αναφέρομαι στα όσα κατά καιρούς ειπώθηκαν κατά του Νικολαΐδη.

Εν κατακλείδι, ήρθε ο καιρός για να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ όλα όσα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια. Με λεπτομέρειες για τα χρήματα που εκείνος έβαλε στην ομάδα ως ο βασικός χρηματοδότης της. Και πάνω από όλα με ξεκάθαρο καταλογισμό ευθυνών. Κι αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έχουν δράσει παράνομα, τότε ας είναι καλά η… ψειρού!

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement