10.10
21:00

Πλαστε – Λίνεν!

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον γερμανό προπονητή που καλείται να (ανα)πλάσει την ΑΕΚ! Τα ζητούμενα; Η ψυχολογική ανάταση, η αγωνιστική επιβολή αλλά πάνω από όλα οι βαθμοί! Κι όλα αυτά ενώ έπεται τετράδα αγώνων με ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ.

 

Από όλους όσοι εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο για να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Έβαλντ Λίνεν και να μας θυμίσουν ότι είναι ικανός προπονητής (κάτι το οποίο ουδείς αμφισβητεί), περισσότερο από όλες τιμώ τη στάση του Γιάννη Κοντοέ.

Ήλθα σε επαφή μαζί του το βράδυ της Τετάρτας (9/10) ζητώντας του να μιλήσει για τον γερμανό προπονητή που τον έκανε βασικό και τον καθιέρωσε στον Πανιώνιο. Μου έδωσε την πλέον ορθή και λογική απάντηση: “Για ποιον ακριβώς λόγο; Για να περάσει προς τα έξω ακόμα ένα ανούσιο άρθρο; Ας κάνουμε δουλειά και μετά βλέπουμε”!

Δεν μου κακοφάνηκε καθόλου… Είχε δίκιο! Διότι αυτό που τώρα η ΑΕΚ χρειάζεται λιγότερο από κάθε τι άλλο είναι οι αγιογραφίες και οι διθύραμβοι για τη δουλειά του Λίνεν στον Πανιώνιο, σε μία ομάδα γηραιά (άρα και σεβάσμια) ασφαλώς, η οποία ωστόσο την περίοδο εκείνη που ο Γερμανός έκανε τα μικρά θαύματά του, είχε έναν μεγαλομέτοχο που ήξερε τι ήθελε και ένα κράμα παικτών ιδιαίτερα αξιόλογο.

Στη σημερινή ΑΕΚ, οι μεγαλομέτοχοι είναι εξαφανισμένοι, οι διοικούντες βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση (ή μήπως σε πανικό;) _ κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από τις παλινωδίες των τελευταίων 11 ημερών στο θέμα του προπονητή _, στα αποδυτήρια επικρατούν η κατήφεια και ο θυμός, ενώ στις εξέδρες το φυτίλι είναι αναμμένο. Εν ολίγοις, δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει η κατάσταση.

Δουλειά, βαθμοί και βλέπουμε…

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Λίνεν δεν κώλωσε όπως έκαναν άλλοι. Αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Ωστόσο διαβάζοντας και το πρόγραμμα που ακολουθεί (διότι μέσα από αυτό θα κριθούν όλοι και όλα), ε, δεν είναι και για να πετάμε τη σκούφια μας! Διότι αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει σύντομα αγωνιστική νοοτροπία, οι ήττες από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (οι οποίοι την περιμένουν στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές) θα αποτελούν εξέλιξη φυσιολογική. Χώρια που μεσολαβεί το εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά ο οποίος της… ρίχνει ήδη 9 βαθμούς στο κεφάλι!

Ο χρόνος δεν θα είναι σύμμαχος του Λίνεν. Και δεν τίθεται θέμα στήριξης, εξυπακούεται ότι πρέπει να την έχει (και θα την έχει, όπως και κάθε προκάτοχός του) διότι αν οι απώλειες βαθμών αποτελέσουν συνέχεια και όχι παρελθόν για την ΑΕΚ, ο Γερμανός θα είναι ο τελευταίος που θα φέρει καίρια ευθύνη. Όμως πλέον η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά στο ποιος φταίει ή ποιος θα είναι εκείνος που θα παραμείνει στο απυρόβλητο, αλλά στο πως η ομάδα θα βγει ΑΜΕΣΑ από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Επειδή ζητήθηκε από φίλους αναγνώστες η άποψή μου για την πρόσληψη του Λίνεν, πιστεύω ότι ο Γερμανός ήταν η καλύτερη από ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν, γι αυτό και απορώ με το ότι δεν πήρε αμέσως τη δουλεια! Ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε ο Κονσεϊσάο, ούτε ο Πάντιτς αποτελούσαν περισσότερο ορθολογικές επιλογές.

Για τον Χάβο δεν μπαίνω καν στη συζήτηση και απορώ με το πείσμα ορισμένων να τον φέρουν στην ΑΕΚ, ενώ ο Δέλλας έπραξε το σωστό μιλώντας απολύτως ειλικρινά! Εξαίρεσε τον εαυτό του από τη διαδικασία για να μην κάψει ούτε τον ίδιο, ούτε και την ΑΕΚ. Θα έλθει ο καιρός του, όταν θα είναι έτοιμος να είστε βέβαιοι ότι θα ζήσουμε με εκείνον στο τιμόνι όμορφα πράγματα, το πιστεύω…

Υ.Γ. Ναι, τελικά ενημερώθηκε ο Βιντιάδης για τον Λίνεν! Και έδωσε τη συγκατάθεσή του όπως “επικοινώνησε” η ΠΑΕ. Ενώ αν είχαν φέρει τον Χάβο, θα μας έλεγαν ότι έκανε… επανάσταση επειδή δεν τον ήθελε; Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε παιδάκια του δημοτικού. Ας είναι, ο καιρός έχει γυρίσματα (και γι αυτούς πολλά μαζέματα)…

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement