17.8
21:00

Η ΑΕΚ, ο Βιντιάδης και… εσείς!

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement
Ο Β. Αρναούτογλου γράφει για την απροσδόκητη εξέλιξη στα διοικητικά της ΑΕΚ, αποκαλύπτει ότι ο Βιντιάδης συνομιλεί και με Κινέζους και ζητεί την διαίσθησή σας για το πόσο ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Σχολιάστε.

Όπως φαντάζομαι εσείς, έτσι κι εγώ, αλλεργικός είχα καταντήσει στο άκουσμα των… εις -αδης επιθέτων. Ψωμιάδης, Ξενιάδης, φοβόμουν ότι θα μπορούσε και να τριτώσει το κακό.
 
Όμως να που υπάρχει και ένας «-αδης» που (τουλάχιστον αρχικώς) φαίνεται ότι έχει καλό σκοπό. Η λύτρωση κάποιες φορές δεν έρχεται ποτέ, ωστόσο κάποιες άλλες σου χαμογελάει εκεί που δεν το περιμένεις. Να είναι η ΑΕΚ άραγε τόσο κοντά σε αυτήν;

Θέλω να χαμογελάσω και δαγκώνομαι. Θέλω να το πιστέψω και ορθώνω από μόνος μου στη σκέψη μου εμπόδια, εφευρίσκω λόγους και αιτίες που το deal θα αποδειχθεί μία ουτοπία. Ψάχνω να βρω σκοτεινά σημεία πίσω από πρόσωπα. Διότι έτσι με έμαθαν να σκέφτομαι τα τελευταία χρόνια όλοι αυτοί που προσπάθησαν δήθεν να σώσουν την ΑΕΚ αλλά πρωτίστως κοιτούσαν την πάρτη τους.

Μετά την ρομαντική, συγκινητική αλλά όχι και αρκούντως επιτυχημένη προσπάθεια του Μαύρου να βγάλει την Ένωση από το αδιέξοδο, είχα καταλήξει οι δρόμοι ήταν 3:

  1. Η επαναδραστηριοποίηση του Ντέμη Νικολαΐδη ο οποίος φέρεται ότι έχει προχωρήσει σε κάποιες συμφωνίες για χορηγίες και επιπλέον δανεισμούς κεφαλαίων, ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρούσε σε κίνηση αν δεν είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του ο Μαύρος. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ προσδοκούσε ασφαλώς και σε δικαστική νίκη τη εταιρείας απέναντι στον Μάκη Ψωμιάδη μέσω της οποίας θα μπορούσαν να επιστραφούν κάποια από τα 80 εκατ. ευρώ που ο τελευταίος κατηγορείται ότι είχε υπεξαιρέσει από λογαριασμούς της Ενωσης. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα σχέδιο με χρήματα ως επί το πλείστον δανεικά και πολλά “αν”…

  2. Η αποδοχή της… πτώχευσης και η επανεκκίνηση μέσω αγοράς ΑΦΜ άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας που θα αγωνίζεται στη Β’ ή γιατί όχι και στην Α’ εθνική κατηγορία. Λέγεται ότι είναι μία εξέλιξη θα μπορούσε να δώσει στον Δημήτρη Μελισσανίδη την ευκαιρία να πάρει την ΑΕΚ όπως θέλει, δηλαδή απαλλαγμένη από τα χρέη άλλων. Δεν θα έμπαινε ποτέ μπροστά για να οδηγήσει εκείνος την ΑΕΚ στην πτώχευση, ωστόσο αν αυτή είχει συντελεστεί, δεν θα αποτελούσε έκπληξη η δραστηριοποίηση του «Τίγρη». Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως η ΑΕΚ, ως νέα εταιρεία πλέον, θα έπρεπε να παραιτηθεί αυτομάτως από τη διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν υπεξαιρεθεί από την οικογένεια Ψωμιάδη.

  3. Η εμφάνιση του… από μηχανής σωτήρα. Δύο κινεζικά fund έχουν όντως ασχοληθεί με την ΑΕΚ τους τελευταίους δύο μήνες. Το ένα εκ των δύο ενδιαφέρεται κυρίως για την κατασκευή ποδοσφαιρικής έδρας στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορηγίας ύψους 5 εκατ. ευρώ προς την ΠΑΕ εφόσον προκύψει σχετικό deal. Το δεύτερο εξετάζει πρωτίστως την περίπτωση αγοράς της εταιρείας μέσω ΑΜΚ και λέγεται ότι στηρίζει τον εφοπλιστή Βασίλη Βιντιάδη ο οποίος επιθυμεί να εισέλθει στην ΑΕΚ αλλά μόνο με δυνατούς συμπαίκτες. Και οι Κινέζοι που συνομιλούν μαζί του είναι τέτοιοι. Αυτή είναι και η έξτρα πληροφορία που σας δίνει σήμερα το Sport24.gr.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ποτέ ότι αυτό το σενάριο, το οποίο μου είχε εκμυστηρευθεί πριν από 2 εβδομάδες φίλος του Σταύρου Αδαμίδη, αλλά εγώ φοβήθηκα να μοιραστώ μαζί σας γιατί μου φάνηκε ότι θα πρόκειται και πάλι για κάποιο ύποπτο τρικ, θα φαινόταν αυτή τη στιγμή ως το πλέον λογικό…

Γνωρίζω επίσης ότι οι περισσότεροι από εσάς κρατάτε μικρό καλάθι. Και καλά κάνετε. Έχουμε όλοι μας φάει μπόλικο παραμύθι την τελευταία τριετία. Μήπως όμως αυτό θα μπορούσε να έχει ένα τέλος διαφορετικό; Ένα τέλος αληθινό; Τι λέτε; Θα μπορούσε να υπάρχει μία φορά και για την ΑΕΚ εκεί έξω κάποιος με πολλά χρήματα και ανιδιοτελή αγάπη; Θα μπορούσε;

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement