29.7
21:00

Αβραάμ, τράβηξε πολύ το αστείο…

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την προσπάθεια του Μαύρου να πετύχει την απελευθέρωση της ΑΕΚ από την ομηρία των Κασνακίδη, Νοτιά και λοιπόν αμέτοχων και αναρωτιέται από που κι ως που άνθρωποι που δεν βάζουν μία από την τσέπη τους πουλώντας μόστρα, εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της ΑΕΚ.

 Ξεκινάω κάπως ιντριγκαδόρικα… Δύο ενστάσεις είχα (και έχω) αναφορικά με την πρόθεση του Θωμά Μαύρου να επιτύχει την απεμπλοκή της ΑΕΚ από τις δαγκάνες των αμέτοχων, του Κασνακίδη (ο οποίος το έχει παραξηλώσει με την κατάχρηση εξουσίας στους Supporters, τα μέλη των οποίων κλαίνε τα χρήματα που τους εμπιστεύτηκαν σε αυτό το εγχείρημα) και του Νοτιά (ή του κάθε Σίμου που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπός του) ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει ξανά.

Η πρώτη αφορά στο πρόσωπο που θα αναλάμβανε την προεδρία, άρα και τη νομική ευθύνη για τα ρυθμισμένα χρέη του παρελθόντος. Αφού ο Μαύρος είπε ότι προτείνει τον Βούρο, δεν έχω να φοβάμαι ότι ο ρόλο αυτός θα ανατεθεί σε κάποιον απίθανο τεχνοκράτη που θα προβεί σε ύποπτες διαχειρίσεις καταστάσεων. Τον (ΑΕΚτσή και όχι τον πολιτικό, για να μην τα μπερδεύουμε) Βούρο τον εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα προτιμήσει την εξορία από το να καταχραστεί έστω και ένα ευρώ από την ΑΕΚ.

Η δεύτερη ένσταση έχει να κάνει με την άμεση αλλαγή στον προεδρικό θώκο. Τούτο δεν θα βοηθούσε την ΑΕΚ σε περίοδο που ο Δημητρέλλος τρέχει και προσπαθεί μόνος για να λύσει το θέμα της συμμετοχής της ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα. Αφήστε που στο τέλος τέλος, δεν νομίζω ότι ο Μαύρος θα έπρεπε να σκέφτεται καν την αντικατάστασή του. Αν υπάρχει κάποιος στην ΑΕΚ που έχει παλέψει και μοχθήσει περισσότερο για εκείνη στη μετά-Ντέμη εποχή, τότε είναι αυτός! Ο νυν πρόεδρος της!

Από εκεί και πέρα όμως…

… γελάω με τους αστεϊσμούς του Αβρράμ Κασνακίδη ο οποίος αυτοαποκαλείται θεματοφύλακας της ΑΕΚ. Άνθρωπος ο οποίος δεν βάζει ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ (αλλά βοηθάει σε άλλους τομείς για να έχει αβάντες…), που έλεγε ότι οι πληρωμές των υπαλλήλων δεν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα, που καμαρώνει με τα σινιέ κοστούμια του στα επίσημα και το παίζει μεγαλοπαράγοντας, θεωρεί τον εαυτό του ικανό να κάθεται απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ και να φέρνει αντιρρήσεις! Ποιος τώρα, ο Αβρράμ στον Θωμά… Αν είναι δυνατόν…

Αυτός και κάποιος Σίμος (εκπρόσωπος του Νοτιά) βάζουν βέτο για μετοχές που ανήκουν σε πρόσωπα τα οποία επιθυμούν (αν δεν έχουν μεθοδεύσει ήδη) την πτώχευση της ΑΕΚ, τον υποβιβασμό στην τέταρτη εθνική κατηγορία και την αγορά Α.Φ.Μ. Προκειμένου να εκκινήσει ξανά από τη Β΄εθνική. Όχι ως ΑΕΚ, ως κάτι άλλο που μόνο αυτοί θα γουστάρουν και θα χαίρονται γι αυτό. Κανονικοί σφετεριστές των ονείρων του απλού κόσμου, άνθρωποι που θέλουν τις καρέκλες για αδιευκρίνιστο λόγο.

Το αστειάκι κράτησε πολύ κύριε Αβραάμ. Αν καταφέρετε να τελειώσετε και τον Μαύρο επειδή όλο το παρεάκι έχει μυριστεί… μεζέ από την υπόθεση του γηπέδου και γι αυτό δεν λέει να αφήσει ελεύθερες τις μετοχές, να ξέρετε ότι ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι υπνωτισμένος και αδρανής, όμως δεν ξεχνάει.

Είναι κοροϊδία και ξεφτίλα για την ΑΕΚ…

… άνθρωποι οι οποίοι φέρουν ακέραιη ευθύνη για το κατάντημα της, άνθρωποι-οχήματα διαφυγής μετόχων οι οποίοι δεν ήθελαν να πληρώσουν τα χρέη που επί των ημερών τους δημιουργήθηκαν, να έχουν ακόμα λόγο και να μπλοκάρουν αυτή την αλλαγή που η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΚτσήδων επιθυμεί. Διότι δεν θέλει να τους βλέπει ή να τους ακούει άλλο, θέλει απλώς να εξαφανιστούν από τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Ο κύβος ερρίφθη. Αυτοί πρέπει να τελειώσουν από την ΑΕΚ χθες, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι το μέλλον θα είναι αβέβαιο επειδή δεν γνωρίζουμε αν ο κόσμος θα ανταποκριθεί επαρκώς στο κάλεσμα του Μαύρου,άρα θα υπάρχουν οι πιθανότητες να καταλήξουν οι μετοχές σε επιτήδειους. Μα συγγνώμη, αυτοί που τις κρατούν τώρα σε ομηρία είναι πιο αγνοί και καθαροί όταν μηχανεύονται την διάλυση της ιστορίας της ΑΕΚ και τον εξευτελισμό της μέσω αγοράς Α.Φ.Μ.; Όπως το είπε και ο Μαύρος… Αν δεν έχουν λύση να το βουλώσουν!

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement