17.7
13:00

Κατέληξε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε από ανατροπή τρακτέρ στο Ζευγολατιό

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο άτυχος δόκιμος ανθυποπυραγός κατέληξε σήμερα το πρωί στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ όπου νοσηλευόταν με βαρύτατους τραυματισμούς στον θώρακα και τους πνεύμονες από τις 12 Ιουλίου

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του 33χρονου Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα στις  07:40 το πρωί, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017, λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 ως μόνιμος Πυροσβέστης, ενώ από το 2012 υπηρετούσε ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης. Εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στις 13 Ιουλίου, στην πυρκαγιά σε δύσβατο ορεινό σημείο και ρεματιά στον Ζευγολατιό Κορινθίας. Λόγω αδυναμίας προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων, επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα και ανέβηκαν πίσω στην ρυμούλκα 5 πυροσβέστες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να ενισχύσουν τους συναδέλφους του στο πεζοπόρο τμήμα.

Κάποια στιγμή όμως η ρυμούλκα δεν πάτησε καλά, ανατράπηκε και αυτή και το τρακτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ουσιαστικά τρεις από τους πέντε πυροσβέστες αφού ο τέταρτος διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τίποτα και ο αγρότης που τους μετέφερε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι πυροσβέστες επιβιβάστηκαν στην καρότσα του τρακτέρ με δική τους πρωτοβουλία ή δέχτηκαν εντολή από ανώτερό τους και από ποιον, ενώ η ΕΔΕ που διατάχθηκε να διενεργηθεί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο άτυχος 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός μεταφέρθηκε από την Κόρινθο με Super Puma της Πυροσβεστικής στο 251 ΓΝΑ, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον θώρακα και τους πνεύμονες και από εκείνη την στιγμή νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ…

Συνολικά τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης που ήταν ο αγρότης που οδηγούσε το τρακτέρ. Ο τέταρτος πυροσβέστης από τους συνολικά 5 που επέβαιναν στην ρυμούλκα του αγροτικού όταν αυτή ανετράπη, ζήτησε αργά το απόγευμα εκείνης της ημέρας από την Υπηρεσία του να μεταβεί σε νοσοκομείο γιατί ζαλιζόταν, μεταφέρθηκε και εκείνος στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του έγινε οι απαραίτητες εξετάσεις, είδαν ότι τελικά δεν είχε τίποτα και αποχώρησε.

Οι υπόλοιποι δύο πυροσβέστες, ο ένας 5ετους θητείας και ο άλλος εποχικός, ο ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι, του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησε το ίδιο βράδυ από το Νοσοκομείο και ο άλλος που υπέστη κατάγματα στα πλευρά παρέμεινε στην Κόρινθο για νοσηλεία για άλλες δύο ημέρες.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, από την πρώτη στιγμή μετέβη στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια στο 251 Γ.Ν.Α., όπως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Πηγή: news247

Advertisement