17.4
22:15

Εθνική Γαλλίας: Θα δώσει τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιαλ στο «Παρκ ντε Πρενς»

AEK1924.gr team
Εθνική Γαλλίας: Θα δώσει τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιαλ στο «Παρκ ντε Πρενς»

Η Εθνική Γαλλίας αναμένεται να δώσει τα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου στο «Παρκ ντε Πρενς»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό δήλωσε ότι οι αγώνες των «τρικολόρ» με την Ισλανδία (9/9), το Αζερμπαϊτζάν (10/10) και την Ουκρανία (13/11), θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν

Το «Σταντ ντε Φρανς», το οποίο ανήκει στο γαλλικό κράτος και από το 1995 βρίσκεται υπό τη διαχείριση της “Vinci-Bouygues”, πρόκειται θεωρητικά να αλλάξει χέρια ως τον Αύγουστο. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την εταιρεία “GL Events”, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Ο νυν παραχωρησιούχος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που αναμένεται σύντομα να εκδώσει την απόφασή του. Αν η προσφυγή απορριφθεί -όπως πρότεινε ο εισηγητής της υπόθεσης-, η όλη διαδικασία προβλέπεται να «ξεμπλοκάρει», αλλά ακόμη κι αυτό δεν εγγυάται την άμεση επίτευξη συμφωνίας.
Επιπρόσθετα, η γαλλική ομοσπονδία σκοπεύει να ζητήσει από τον νέο παραχωρησιούχο αναθεώρηση των οικονομικών όρων χρήσης του σταδίου, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για τα ματς της εθνικής ομάδας, όσο και για τον τελικό του κυπέλλου. Μάλιστα, ο Φιλίπ Ντιαλό παραδέχθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αναζητηθεί νέα έδρα για τον τελικό του 2026.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement