13.6
09:00

«Η ΑΕΚ πάει μπουζούκια»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σαν σήμερα (13/6) το 1988 η ΑΕΚ πέρασε στα χέρια του Στράτου Γιδόπουλου, ο οποίος κατάφερε να την «αναγεννήσει», με αποτέλεσμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είχε περάσει ένας μήνας από τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρακλή στο «Ν. Γκούμας» στην τελευταία αγωνιστική, όταν ο αγανακτισμένος κόσμος της ΑΕΚ ξέσπασε για την ανάκληση της τιμωρίας της ΑΕΛ.

Η αγανάκτηση γενικεύτηκε προς το πρόσωπο του προέδρου Ζαφειρόπουλου, καθώς η αμέτοχη στάση που κράτησε στην υπόθεση δωροδοκίας των Παπαδόπουλο και Βασιλάκου, εξόργισε ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

Έτσι, ο «Ζήτα» αποφάσισε να παραιτηθεί και να αναθέσει την προεδρία στον Στράτο Γιδόπουλο, με την μορφή μάνατζμεντ. Εφημερίδα της εποχής είχε ως τίτλο «Η ΑΕΚ πάει μπουζούκια» και αυτό διότι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων.

Ο Γιδόπουλος κατάφερε να φέρει πίσω το αγωνιστικό πείσμα των ποδοσφαιριστών και μαζί του μερικούς πολύ καλούς παίκτες (π.χ Οκόνσκι και Σαβέβσκι), ενώ για προπονητή της ομάδας όρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι αλλαγές απέδωσαν και έφεραν στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα, μετά από 10 χρόνια, το πιο… ΑΕΚτζίδικο της ιστορίας της.

Αποτελέσματα (13/6):

1965: ΑΕΚ – Νίκη Βόλου 5-0

1971: ΑΕΚ – Προοδευτική 6-0

Σημαντικά γεγονότα (13/6):

1997: Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με τον Καλιτζάκη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 3 χρόνια.

 

Advertisement