05.5
08:30

Η «κατεδάφιση» του Ναού (VIDEO)

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σαν σήμερα (05/05) το 2003 ξεκίνησε και επίσημα η κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας», εκεί που η ΑΕΚ έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Όμως 18 χρόνια η Ένωση «πρόσφυγας» είναι πολλά και πλέον η μεγάλη επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πιο κοντά από ποτέ.

Λίγες μέρες πριν τον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι μπουλντόζες από την σκεπαστή, που θα κατεδάφιζαν τον κιτρινόμαυρο ναό.

H εταιρία J&P ABAΞ είχε λάβει το «οκ» από τον προσωρινό πρόεδρο, Γιάννη Γρανίτσα, για να ξεκινήσει το γκρέμισμα, αφήνοντας υποσχέσεις στον κόσμο για νέο γήπεδο, οι οποίες ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα.

Ενώ η ΠΑΕ βρισκόταν σε διοικητικό αναβρασμό, με το αδιέξοδο ΕΝΙΚ και Ψωμιάδη, ο Γρανίτσας ενεργούσε βασισμένος στα λόγια υπουργών και υποσχέσεις, που άλλαξαν μέσα σε μία μέρα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, το ιστορικό γήπεδο αποτελούσε και τυπικά παρελθόν, και η επιστροφή στα «ιερά χώματα» της Φιλαδέλφειας άργησε αρκετά, μετρώντας 18 χρόνια μακριά από το Ναό. Τα προβλήματα με το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι συμβιβασμοί της ΠΑΕ, έριξαν τα σχέδια στο κενό.

Οι άνθρωποι της Ένωσης, με μπροστάρη τον Γρανίτσα, δεν αντέδρασαν όταν τους πρότειναν αλλαγή των αρχικών συμφωνηθέντων, ούτε ακόμα κι όταν μέσα σε μία νύχτα ήρθε το οριστικό μπλοκάρισμα από κατοίκους της περιοχής.

Πλέον το γήπεδο βρίσκεται σε προχωρημένο κατασκευαστικό στάδιο, με την επιστροφή στα χώματα που μεγαλούργησε η ΑΕΚ, να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Βίντεο αφιέρωμα της ΕΡΤ:

Αποτελέσματα (5/5):

1964 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 5-1

1968 ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 5-1

1971 ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 6-1

1974 Απόλ.Σμύρνης – ΑΕΚ 0-1

1975 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-1

1985 Εθνικός – ΑΕΚ 1-3

1991 Απόλ.Σμλυρνης – ΑΕΚ 2-5

1996 ΑΕΚ – Εδεσσαϊκός 3-0

 

Advertisement