21.5
11:54

Ανάλυση ΑΕΚ1924: Ο… συνδετικός κρίκος της ΑΕΚ!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Το ΑΕΚ1924 μετά την επιτυχημένη χρονιά της Ένωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναλύει την πορεία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, συνεχίζοντας σήμερα (21/05) με το κέντρο της Ένωσης, που σε αρκετά ματς έκανε την διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, αποδεικνύοντας στην ουσία ότι πρόκειται για τον ισχυρό συνδετικό κρίκο της ομάδας.

Μια επιτυχημένη χρονιά για την Ένωση, έλαβε τέλος μόλις την περασμένη εβδομάδα αν και με ένα άσχημο αποτέλεσμα, που όμως δεν μπορεί να σβήσει τις επιτυχίες της υπόλοιπης χρονιάς. Η ΑΕΚ αρχικά πέτυχε μια καλή Ευρωπαϊκή πορεία, φτάνοντας στους «32» του Europa League και έχασε την πρόκριση για κάποιες άδικες συγκυρίες γι’ αυτήν. Το μεγαλύτερο όμως κατόρθωμα για την ίδια ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, παίζοντας παράλληλα και πολύ ωραία μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς.

Μετά από μια τέτοια χρονιά και με αφορμή το τέλος της, το AEK1924 μέσα από μια ανάλυση θα αναφέρει τι έκανε συνοπτικά ο κάθε παίκτης μέσα στη σεζόν. Τρίτη μέρα ανάλυσης και είναι η σειρά να περάσουν απ’ το μικροσκόπιο οι χαφ της ομάδας που ήταν και ο συνδετικός κρίκος της φετινής ΑΕΚ, σε αρκετά ματς στο φετινό πρωτάθλημα, που απέφερε στο τέλος την κατάκτηση του.

Αντρέ Σιμόες (36 συμμ., 2 γκολ): Ο Πορτογάλος χαφ πραγματοποίησε μια παραγωγική χρονιά με την ΑΕΚ και πιθανότατα και την καλύτερη του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς ήταν ο αρχηγός της ΑΕΚ (λόγω απουσιών του Μάνταλου και Γιόχανσον) και βοήθησε τα μέγιστα με πολλά παιχνίδια στα πόδια του, για να πετύχει η Ένωση τους στόχους της και ειδικά το πρωτάθλημα.

Έρικ Μοράν (16 συμμ., 0 γκολ): Ο Ισπανός μέσος ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη για να καλύψει το κενό του Γιόχανσον, η αλήθεια είναι ότι δεν απέδωσε ούτε τα τυπικά, δείχνοντας ότι είχε διαφορά απ’ τους υπόλοιπους και δύσκολα θα κέρδιζε μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Πιθανόν σε μια ενδεχόμενη παραμονή του (που είναι πολύ πιθανό) να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο την επόμενη χρονιά.

Παναγιώτης Κονέ (20 συμμ., 1 γκολ): Επέστρεψε στην ΑΕΚ την τελευταία μέρα των μεταγραφών και άργησε να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό, καθώς βρισκόταν ανενεργός στην Ουντινέζε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν έφτασε στην αγωνιστική κατάσταση που επιθυμούσε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο διεθνής Έλληνας πήρε ματς στα πόδια του και τα πήγε περίφημα με την ΑΕΚ να βγαίνει κερδισμένη, καθώς κάλυψε επάξια το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον. Επίσης, με τις εμφανίσεις του κέρδισε και την θέληση της ομάδας να τον κρατήσει στο δυναμικό της.

Αστρίτ Αϊντάρεβιτς (27 συμμ., 2 γκολ): Ο Αλβανός χαφ έκανε μια καλή χρονιά για τα δικά του δεδομένα, καθώς ερχόταν συνήθως απ’ τον πάγκο και έδωσε σε κρίσιμα ματς σημαντικές λύσεις και κράτησε ζωντανή την Ένωση. Στα δυο πολύ κρίσιμα ματς που βοήθησε την ΑΕΚ, ήταν όταν μπήκε στη Λεωφόρο και με μια «τριαντάρα» μπαλιά βρήκε τον Λιβάγια που σκόραρε το 1-1 και χρίστηκε ασίστερ, ενώ και στο ματς του Europa League με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ ισοφάρισε κάποια δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς και κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ για την πρόκριση στο Κιέβο που τελικά δεν κατάφερε να έρθει.

Γιάκομπ Γιόχανσον (17 συμμ., 1 γκολ): Ο Σουηδός χαφ της Ένωσης, ήταν απ’ τους άτυχους της φετινής χρονιάς, ξεκίνησε πολύ δυνατά την σεζόν κάνοντας μεγάλες εμφανίσεις με την φανέλα της ΑΕΚ. Όμως, σε ένα ματς της Εθνικής Σουηδίας μέσα στο Μιλάνο απέναντι στην Ιταλία, υπέστη ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και το επερχόμενο Μουντιάλ με την χώρα του, παρότι ο ίδιος ήταν αυτός που με δικό του γκολ τους έστειλε στην Ρωσία.

Πέτρος Μάνταλος (21 συμμ, 4 γκολ): Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος άτυχος της φετινής σεζόν (προηγήθηκε του Γιόχανσον), καθώς στο ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο υπέστη για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ρήξη χιαστών που για καλή του τύχη ήταν στο άλλο πόδι. Όμως, μέχρι εκείνη την …μαύρη μέρα, ο Μάνταλος πραγματοποιούσε μια πολύ καλή σεζόν για τον ίδιο, βοηθώντας την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η επιστροφή του μέσα στα χρονικά όρια που είχαν προγραμματίσει ήταν ευχάριστο μαντάτο ότι όλα πήγαν καλά, ενώ σίγουρα μια κακιά στιγμή ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, που πιθανόν δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει βασικός, καθώς φάνηκε ανέτοιμος.

Κώστας Γαλανόπουλος (35 συμμ., 0 γκολ): Ο νεαρός χαφ της Ένωσης, έκανε μια απ’ τις πιο γεμάτες σεζόν της καριέρας του με 35 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σίγουρα απ’ τις πιο παραγωγικές, αλλά και με επιτυχή αποτελέσματα καθώς πραγματοποίησε πολλές καλές εμφανίσεις, ξεχωρίζοντας σε αρκετά ματς ως παρτενέρ του Σιμόες ή του Κονέ, δείχνοντας ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό για τον ίδιο.

Σοτζέϊ Μασούντ (33 συμμ., 4 γκολ): Ήρθε τον Γενάρη στην ΑΕΚ για να καλύψει το κενό του Μάνταλου, παρότι ξεκίνησε πολύ δυνατά τις εμφανίσεις του με την Ένωση, το γκολ-πρόκριση που έχασε στο Κίεβο σε κενό τέρμα απέναντι στην Ντιναμό, ήταν αρκετό για να τον ρίξει ψυχολογικά και να τον πάρει από κάτω. Απ’ εκεί και έπειτα ποτέ δεν έπιασε υψηλή απόδοση όταν αγωνιζόταν και το μόνο θετικό που μπορεί να πει κανείς ήταν το γκολ με την Λάρισα εκτός έδρας για το Κύπελλο που ήταν στην ουσία το μισό γκολ πρόκρισης της ΑΕΚ.

Χρήστος Γιούσης (3 συμμ., 2 γκολ): Ο νεαρός χαφ έδειξε ότι αποτελεί το μέλλον της ΑΕΚ και όσες φορές αγωνίστηκε τα πήγε περίφημα δείχνοντας ότι έχει μέλλον στην ομάδα. Αποκορύφωμα η εμφάνιση του στο ματς με την Καλλιθέα για το Κύπελλο Ελλάδος, που έδειξε το ταλέντο του αλλά και το θράσος του με αποτέλεσμα να σημειώσει δυο γκολ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (47 συμμ., 16 γκολ): Αναμφίβολα ο Έλληνας εξτρέμ έκανε ρεκόρ καριέρας την εφετινή χρονιά και βοήθησε τα μέγιστα για να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της. Ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά και πολύ τον χαρακτήρισαν MVP του πρωταθλήματος, όμως η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του στο τέλος της σεζόν προς την ομάδα και την μη τήρηση της οψιόν ανανέωσης που διαθέτει η ΑΕΚ, αλλά και η συμφωνία του να μετακομίσει στον Πειραιά για χάρη του Ολυμπιακού, απλά κατέστρεψε και γκρέμισε ότι έχτισε μόνος του φέτος. Δημιουργώντας παράλληλα και ένα σήριαλ καλοκαιριού, όσον αφορά την μεταγραφή του στους Ερυθρόλευκους, καθώς η Ένωση ισχυρίζεται ότι ισχύει το +1 για την ίδια με τον παίκτη.

Τάσος Μπακασέτας (44 συμμ., 8 γκολ): Ο Έλληνας χαφ πραγματοποίησε την καλύτερη του σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ και απέδωσε τα μέγιστα για να πετύχει η ομάδα του στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη, καλύπτοντας πλήρως το κενό που άφησε ο Πέτρος Μάνταλος μετά τον τραυματισμό του. Η Ένωση πήρε τον Μασούντ για την συγκεκριμένη θέση, αλλά δεν του βγήκε με τον «Μπάκα» να γίνεται με μεγάλη επιτυχία ο αντι-Μάνταλος. Δείχνοντας ότι μπορεί να δώσει πολλά ακόμη με την φανέλα της ΑΕΚ, όπως επίσης να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στους δυο παίκτες για την βελτίωση και των δυο.

Βίκτωρ Κλωναρίδης (24 συμμ., 1 γκολ): Επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ, έχοντας καλές σεζόν και σχετικά γεμάτες με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε και πολύ καλά με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν πολλά περισσότερα απ’ τον ίδιο, χωρίς να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της ομάδας, καθώς όποια ευκαιρία πήρε δεν την άρπαξε απ’ τα …μαλλιά. Η πιθανότητα να παραμείνει ακόμα ένα χρόνο στην Ένωση υπάρχει, με την ελπίδα την επόμενη χρονιά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Δικεφάλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement