13.7
09:10

Σηκώνουν μανίκια

Πένυ Μακρή
Advertisement

Οι Σωτήρης Μανωλόπουλος και Γιώργος Χήνας επιστρέφουν απόψε από τις ΗΠΑ με γεμάτα μπλοκάκια και από την επόμενη κιόλας ημέρες θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού της ΑΕΚ.

Μέχρι στιγμής οι «σίγουροι» της ομάδας είναι οι Σάκοτα, Ξανθόπουλος και Μπάρλοου, οι οποίοι υπέγραψαν και ανακοινώθηκαν, ενώ συμβόλαια με την ομάδα έχουν οι Βασιλειάδης, Ντίξον, οι οποίοι έχουν και ένα… ερωτηματικό για το μέλλον, και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος υπολογίζεται κανονικά.

Στην ΑΕΚ έχουν γίνει μόλις δύο προσθήκες και μία ανανέωση, με τους Μανωλόπουλο και Χήνα να ταξιδεύουν στις 7 Ιουλίου στις ΗΠΑ για το Summer League, επιστρέφοντας σήμερα το βράδυ στη βάση για να «τρέξουν» τον σχεδιασμό της ομάδας.

Οι Κιτρινόμαυροι σε γενικές γραμμές δεν βιάζονται, υπάρχει κάτι παραπάνω από ένας μήνας, όταν και θα ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ως εκ τούτο, ο χρόνος βοηθά την ομάδα να κάνει σωστές επιλογές.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει επιστρέψει και εκείνος στην Αθήνα και πλέον, οι τρεις άνδρες αναμένεται να έχουν συνάντηση εντός των επόμενων ημερών για να συζητήσουν για τα μεταγραφικά, αλλά και για τις περιπτώσεις που τσέκαραν ο προπονητής και ο τιμ μάνατζερ στην Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι λόγω των αλλαγών των… μισθών στο NBA, αρκετοί παίκτες θα περιμένουν κάποιο συμβόλαιο από εκεί, αφού τα χρήματα είναι πολλά περισσότερα πλέον, από όσα δίνει μια ευρωπαϊκή ομάδα και ως εκ τούτου.

Ένας ρούκι για  παράδειγμα που μπήκε στο πρωτάθλημα πέρσι εισέπραξε το μίνιμουμ 560.000 δολάρια, ενώ αντοίστιχα φέτος κοστίζει 900.000 δολάρια, και πρόκειται μάλιστα για παίκτες που δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κυρίως θα είναι εκείνοι που θα βοηθούν στις προπονήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Από τις ΗΠΑ στο ΑΕΚ1924: Ανάλυση του Γιώργου Χήνα

Η πρώτη αντίδραση Μανωλόπουλου

Advertisement