19.5
10:41

Κατάληψη στο δημαρχείο από τους εργαζόμενους

AEK1924.gr team
Advertisement

Υπό κατάληψη το δημαρχείο στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα σήμερα Παρασκευή. Αποχή το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πρώτες δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, το σωματείο εργαζομένων του δήμου σε γενική του συνέλευση χθες το απόγευμα αποφάσισε να προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας για:

το θέμα των συμβασιούχων και

για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς.

Η κατάληψη του Δημαρχείου σήμερα Παρασκευή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Σάββατο και Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν και η καθαριότητα θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη το σωματείο εργαζομένων θα συμμετάσχει στη γενική απεργία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ΠΟΠ-ΟΤΑ  προχωρά επίσης σε στάση εργασίας σήμερα από τις 10:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζοντας την αντίθεση της, στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Επίσης αποφάσισε αποχή για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου. Ανάλογα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού, το οποίον θα επιδιώξουν να συναντήσουν, οι συνδικαλιστές θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες τους. Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας κλείνει λέγοντας: “Όλοι μαζί την Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Αγώνας τώρα αρχίζει“!

Πηγή:orizontes.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement