15.4
10:40

Γκουντούρα: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ την ΑΕΚ»

AEK1924.gr team
Advertisement

Η ξιφομάχος της Ένωσης μίλησε στο Πρακτορείο Sport για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, αλλά και τους επόμενους στόχους της.

– Δώρα, συγχαρητήρια κατέκτησες το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Φαντάζομαι είσαι απόλυτα ικανοποιημένη…

«Ένα όνειρο επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και ένας κύκλος κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… Είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά ήρθε το αποτέλεσμα αλλά ακόμα και να μην ερχόταν εμείς θα δουλεύαμε και θα παλεύαμε το ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι είμαι διπλά χαρούμενη, καθώς κατάφερα μέσα σε δύο μεγάλες διοργανώσεις να ανέβω στο βάθρο. Αυτό δείχνει ότι είμαι σε ένα καλό επίπεδο και αγωνίζομαι σκληρά»

– Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το μετάλλιο; Πιο ήταν εκείνο το σημείο που πίστεψες ότι θα ανέβεις στο βάθρο;

«Το πιο κομβικό παιχνίδι το οποίο με οδήγησε στο βάθρο ήταν το παιχνίδι με την δεύτερη Ιταλίδα (σ.σ. Μπατιστόν) όπου κέρδισα για έναν πόντο. Την ώρα του παιχνιδιού, όταν κατάλαβα γιατί παίζω, οι παλμοί χτυπούσαν κόκκινο και η θέληση μου ήταν στο? ταβάνι! Μέσα μου το είχα πιστέψει ότι θα το κερδίσω. Αυτό το παιχνίδι το ήθελα οσο κανένα άλλο».

– Σου έχει μείνει πικρή γεύση που έχασες το χρυσό για μόλις ένα χτύπημα;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει μείνει καθόλου πικρή γεύση. Είχα σαν στόχο να μπω στα μετάλλια και το κατάφερα. Ο στόχος μου εκπληρώθηκε. Αγωνίστηκα πολύ καλά και θα μπορούσα να είχα πάρει το χρυσό. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν».

– Ο αθλητισμός προσφέρει πολύ μεγάλες συγκινήσεις. Στα μετάλλια μπήκες μόλις με ένα χτύπημα διαφορά, αλλά έχασες με τον ίδιο τρόπο στον τελικό.

«Ετσι είναι ο αθλητισμός! Για λίγο κερδίζεις και για λίγο μπορείς να χάσεις. Ηταν μια πραγματικά καλή μέρα που αντιμετώπισα πολύ καλές παίκτριες και έδωσα σκληρή μάχη σε κάθε αγώνα. Προφανώς και στο τέλος οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Ίσως την επόμενη φορά το σκορ να είναι για υπέρ μου για ένα πόντο».

– Το 2017 φαντάζομαι είναι η… αγαπημένη σου χρονιά.

«Σίγουρα το 2017 ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Αλλά έχει πολλούς μήνες μπροστά του. Επομένως θα περιμένω να δω τι μου κρύβει ο υπόλοιπος χρόνος!»

– Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;

« Το μετάλλιο το αφιερώνω σε ένα πρόσωπο της οικογένειας μου που με στήριξε λίγο παραπάνω για να γίνει αυτό το αποτέλεσμα και αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από την αδερφή μου… Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Θανάση Δελενίκα και τον σύλλογο μου και συγκεκριμένα το τμήμα ξιφασκίας της ΑΕΚ και φυσικά στον έφορό μας τον κ. Ποτου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, καθώς και τον χορηγό μου για τον αθλητικό εξοπλισμό μου την PBT κ Sportescrime Fencing».

– Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Επόμενος στόχος είναι στην ηλικιακή κατηγορία των Γυναικών. Θα συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ελπίζω να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα».

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement