29.3
07:33

Δεν υπάρχει σωτηρία

Advertisement

Στην προσπάθεια το δημόσιο να ανασάνει από δαπανηρούς χώρους οι οποίοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά έχουν εγκαταλειφθεί, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να εμποδίζουν να βελτιωθεί η κατάσταση. Όλα αυτά φυσικά εις βάρος ΠΑΝΤΑ της ΑΕΚ.

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα μεγαλόπνοα σχέδια που θα ανοίξουν την αγορά εργασίας, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και θα επιφέρουν κέρδη σε όλους, δεν έχουν θέση. Η μιζέρια έχει μπει στο πετσί ορισμένων που θέλουν ή τους συμφέρει να μείνει η κατάσταση έτσι κρατώντας τη χώρα χρόνια πίσω.

Οι δύο περιπτώσεις της ΑΕΚ είναι τρανταχτά παραδείγματα για το που βαδίζουμε. Ξεκινώντας από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ανάπτυξη μια ολόκληρης πόλης, μέχρι το ξεχασμένο μέχρι προχθές γήπεδο τένις στο ΟΑΚΑ.

Δύο έργα που θα δώσουν πνοή, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και που και τα δύο βρίσκουν πολέμιους, με τους μεν να ενδιαφέρονται για ένα άλσος το οποίο παραμένει εγκαταλελειμμένο και τους δε να ορέγονται τουρνουά που δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους, ούτε οι ίδιοι, ούτε η Ελλάδα και που φυσικά για να διεξαχθούν εδώ χρειάζονται τεράστια ποσά για να μπορέσουν να τα φιλοξενήσουν, τα οποία φυσικά θα βαρύνουν τους φορολογούμενους πολίτες.

Ούτε βήμα πίσω

Η «Αγιά Σοφιά» αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει, με την έγκριση ή όχ του δήμου, η ΑΕΚ θα πάρει την υψομετρική μελέτη, μέσω της νομοθετικής ρύθμισης και θα προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Όσον αφορά τη Βασίλισσα, ο Μάκης Αγγελόπουλος είνα αποφασισμένος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ΚΑΕ, να στεγάσει την ομάδα και το γήπεδο τένις αποτελεί ιδανική λύση, από τη στιγμή που καμία Ομοσπονδία δεν έχει δικαιώματα, το γήπεδο έχει περάσει στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και ανα πάσα στιγμή, μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει κίνηση για την αγορά ή την ενοικίαση του.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν κάνει πίσω στο πλάνο για την μακροχρόνια ενοικίαση του και περιμένει την μελέτη για τον θόλο που χρειάζεται να τοποθετηθεί πάνω από το γήπεδο για να… κλείσει και από εκεί και πέρα, απομένει η διαπραγμάτευση με το υπερταμείο και η συμφωνία για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο.

Το μόνο… εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο της Βασίλισσας είναι η Ομοσπονδία, η οποία ωστόσο δεν έχει κανένα δικαίωμα για την εγκατάσταση, καθώς δεν την χρησιμοποιεί, πέραν από 2-3 φορές από το 2004 και έπειτα και προτιμά άλλα γήπεδα για τις διοργανώσεις της. Η απόφαση για την παραχώρηση του τένις είναι αποφασισμένη, με τον Αγγελόπουλο να προχωρά τις διαδικασίες, έχοντας στο πλευρό του την πολιτεία και στο πλάνο του να δώσει και χρόνο στην Ομοσπονδία, αν η ίδια το επιθυμεί, τους μήνες που η ομάδα δεν θα χρειάζεται το κλειστό.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement