14.1
06:50

Ένας Κύριος που χρειάζεται η ΑΕΚ

Advertisement

Ο Άκης Ζήκος βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι οι Ακαδημίες της ομάδας θα ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά σωστά. Το μεγάλο λάθος της αποχώρησής του, οι Ακαδημίες που… διαλύθηκαν και η ελπίδα που επιστρέφει. Γράφει η Μαρία Τσίχλα.

Μετά τον υποβιβασμό της στην Γ᾽Εθνική, η ΑΕΚ θέλησε να αλλάξει ριζικά, όχι μόνο σε αντρικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ακαδημιών. Ο πιο κατάλληλος για να βοηθήσει και να χτίσει από την αρχή τις διαλυμένες ακαδημίες της ομάδας ήταν φυσικά ο Άκης Ζήκος.

Όλα τα παιδιά τον θαύμαζαν, τον σεβόταν, άκουγαν με δέος τις συμβουλές τους και η αλήθεια είναι ότι οι Ακαδημίες του Δικεφάλου είδαν επιτέλους άσπρες μέρες.

Δυστυχώς όμως μετά την αποχώρησή του όλα άλλαξαν για ακόμα μια φορά. Όσο και αν προσπάθησαν αυτοί που έμειναν να κρατήσουν το επίπεδο δεν τα κατάφεραν και οι διαφορές ανάμεσα στην εποχή του Ζήκου και αυτή μετά του Ζήκου ήταν ορατές.

Μετά από αρκετό καιρό ο Ζήκος είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ΑΕΚ και αυτό θα πρέπει να φέρει χαμόγελα σε όλων μας τα πρόσωπα, καθώς οι Ακαδημίες είναι η βάση μιας υγιής ομάδας.

Αυτά τα χρόνια που πέρασαν οι Ακαδημίες… ξέπεσαν και φυσικά δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί εκεί ταλέντο υπάρχει, το θέμα όμως είναι να αξιοποιηθεί και σωστά.

Αναφέρομαι στον αξωαγωνιστικό τομέα, εκεί που κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ, οι γονείς και οι παράγοντες που δυστυχώς δείχνουν και παίρνουν, μόνο στην Ελλάδα.

Ο Ζήκος ήταν πάντα Κύριος, σωστός στη δουλειά του, τίμιος, σοβαρός και δεν άφηνε κανέναν παίκτη να ξεφύγει, βάζοντας παράλληλα με ωραίο τρόπο και όλους τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες στη θέση τους.

Αυτό λείπει αυτή τη στιγμή από την ΑΕΚ! Ένας Ζήκος, ένας άνθρωπος που όλοι θα σέβονται αλλά και παράλληλα θα φοβούνται.

Αυτό που εύχομαι προσωπικά είναι οι Ακαδημίες να γίνουν ξανά, όπως ήταν τότε στην Β και στην Γ Εθνική. Τότε που ήταν υγιής, ήταν καθαρές, ήταν ωραίες και χαιρόσουν να βλέπεις τους πιτσιρικάδες να αγωνίζονται. Γιατί απλά και αυτοί είχαν ηρεμίσει, είχαν καταλάβει ότι όποιος αξίζει θα παίζει και έδιναν τις δικές τους μάχες στις προπονήσεις, έχοντας καθαρό μυαλό αφοσιωμένο στο ποδόσφαιρο.

Το έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίζω να το λέω, σε επίπεδο ακαδημιών τα αποτελέσματα δεν μετράνε. Προφανώς και η ΑΕΚ θέλει να βγάλει παίκτες που θα ξέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά το να μην κατακτήσεις το πρωτάθλημα ή να χάσεις δεν είναι το παν. Όταν όμως φτάνει η ΑΕΚ στο σημείο να είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν φεύγουν παίκτες που μεγάλωσαν μέσα στην ομάδα και φεύγουν γιατί θέλουν να φύγουν, γιατί δεν νιώθουν καλά, δεν νιώθουν ασφάλεια, κάτι δεν πάει ξανά καλά.

Δεν εύχομαι ο Ζήκος να τα αλλάξει ξανά όλα αυτά, γιατί απλά είμαι απολύτως σίγουρη ότι θα το κάνει.

Η ΑΕΚ έκανε μεγάλο λάθος που τον άφησε να φύγει, και όχι μόνο αυτόν αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους που είχαν μπει μαζί του τότε σε διάφορα πόστα, ανθρώπους που ξέρουν να διδάξουν ιστορία, να βγάλουν το πάθος των παικτών και να τους μάθουν να γίνουν πάνω από όλα σωστοί άνθρωποι και μετά καλοί ποδοσφαιριστές.

Ο Ζήκος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τον κόσμο της ομάδας να ρίξει μια μικρή ματιά και στις Ακαδημίες, να πάει στο γήπεδο και να δει ένα υγιής σύνολο, να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Για το μόνο που λυπάμαι είναι ότι πολλά από αυτά που είχε χτίσει ο Ζήκος διαλύθηκαν και πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή, αλλά είμαι σίγουρη ότι τα λάθη δεν θα επαναληφθούν και από δω και πέρα θα μπορούμε να μιλάμε ξανά για υγιής Ακαδημίες.

ΥΓ: Το είχα γράψει και τότε, στο κείμενο που ουσιαστικά τον αποχαιρετούσα, και θα το γράψω και τώρα γιατί ο κόσμος είναι… κακός και ειδικά στο επίπεδο… ρεπορτάζ των Ακαδημιών. Ο Ζήκος μου έκανε δύσκολη τη ζωή, μιας και αυτό που θέλει να περάσει στους παίκτες είναι να μην έχουν πολλά πολλά με τους δημοσιογράφους και απλά να κάνουν σωστά τη δουλειάς τους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό πιστεύω και εγώ και ας είναι κόντρα στη δουλειά μου. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαι και τώρα εκεί για να σας παρουσιάζω το έργο του και την ανοδική πορεία των Ακαδημιών που είμαι βέβαια ότι θα έρθει.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement