08.1
07:00

Αφεντικό… Παρ’ το αλλιώς!

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο Πάνος Καλογερόπουλος σχολιάζει στη στήλη των συντακτών του AEK1924.gr μετά την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη για την αποτυχημένη χρονιά που όμως μπορεί να σωθεί μόνο εάν…

Είναι η πρώτη μου αρθρογραφία μετά από ένα χρονικό διάστημα η οποία συνδυάζεται με ένα κακό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ καθώς και με αλλαγή του χρόνου… Μπήκαμε λοιπόν στο 2017 και η αλήθεια είναι πως στον μικρόκοσμο της Ένωσης δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα!

Ούτε προπονητής άξιος για τον πάγκο της ομάδας έχει βρεθεί, ούτε ο κακός προγραμματισμός από το καλοκαίρι διορθώθηκε, ούτε τα αποτελέσματα έρχονται… Χάθηκε η χρονιά! Ναι συμφωνώ! Η χρονιά είναι πλήρως αποτυχημένη… Ή μήπως η ΑΕΚ μπορεί να πάρει κάτι από αυτήν;

Αναμφισβήτητα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται και τρέχουν όλο αυτό το διάστημα την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, έμαθαν από τη φετινή χρονιά πολλά! Είναι ένα κέρδος κι αυτό! Το να διαπιστώνεις έστω και την ύστατη στιγμή ότι αυτά που ήξερες πριν από 20 χρόνια πρέπει να τα ξεχάσεις, είναι κι αυτό ένα κέρδος!

Πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν να μας πείσουν ή να μας κάνουν να το πιστέψουμε, ότι αυτό που βλέπουμε είναι η πραγματική ΑΕΚ… Ευτυχώς έχουμε μάτια και μπορούμε να συγκρίνουμε τις εποχές που η ΑΕΚ ακόμα και με όχι μεγάλα μπάτζετ ήταν πραγματική! Ευτυχώς αυτό (τους) το έχει καταλάβει και ο κόσμος και το δείχνει πλέον…

Χτες η ΑΕΚ για μία ακόμη αναμέτρηση με υποδεέστερο αντίπαλο (και λέω υποδεέστερο όσον αφορά την ιστορία και τους τίτλους) κατάφερε να χάσει έχοντας στον πάγκο της έναν προπονητή που δεν είναι κανονικός προπονητής όπου για ένα ακόμη ματς έκανε τραγικό κοουτσάρισμα. Έχοντας στον πάγκο της και στην εντεκάδα της παίκτες αμφιβόλου ποιότητας και αξίας και έχοντας πάνω απ’ όλα στο προσκεφάλι της ανθρώπους που πίστευαν ότι φέτος θα δημιουργήσουν ένα σύνολο ανταγωνιστικό που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα.

Απορώ πραγματικά όταν τα λάθη γινόντουσαν το ένα μετά το άλλο από αρχές του καλοκαιριού πόσοι πραγματικά πίστεψαν και πιστεύουν ότι αυτή η φετινή ομάδα θα μπορούσε να γυρίσει το κλίμα και να καταφέρει κάτι καλό. Όταν εννοώ κάτι καλό εννοώ να πάρει το πρωτάθλημα! Γιατί το επόμενο βήμα του… «Ερχόμαστε» δεν νομίζω πως είναι μια καλή θέση στα πλέι οφ και μια διεκδίκηση του κυπέλλου!

Νομίζω πως η ΑΕΚ από τώρα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη χρονιά και να φέρει ανθρώπους ικανούς στο τιμόνι της για να την οδηγήσουν με ασφάλεια στον πρωταθλητισμό. Είχε ξεκινήσει με αυτές τις περγαμηνές μετά τον υποβιβασμό της στις μικρές κατηγορίες, φέρνοντας ανθρώπους μοντέρνους και γνώστες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ωστόσο στην πορεία κάπου το έχασε!

Η φετινή χρονιά μπορεί λοιπόν να σωθεί μόνο αν ξεκινήσει από την αρχή! Οπότε αφεντικό παρ’ το αλλιώς γιατί ο μοναδικός κινητήριος μοχλός αυτής της ομάδας, και ο μοναδικός λόγος που υπάρχει αυτή η ομάδα, δηλαδή ο κόσμος της, έχει αρχίσει και ξενερώνει… Έχει αρχίσει και αντιδρά, έχει αρχίσει να πονά ξανά!

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement