11.12
07:10

Ο Γαλανόπουλος και οι… Γαλανόπουλοι

Advertisement

Το δικό της παιδί. Ο ποδοσφαιριστής που μέσα σε ένα χρόνο υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, κέρδισε φανέλα βασικού και τείνει να μονιμοποιηθεί. Και οι άλλοι… αυτοί που τον ακολουθούν και θέλουν να βαδίσουν στα βήματά του. Γράφει η Μαρία Τσίχλα.

** Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Πως από την ομάδα των Νέων έγινε επαγγελματίες, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, πήρε τις πρώτες του συμμετοχές, κέρδισε φανέλα βασικού, σκόραρε και έγινε ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος ζει δίκαια το όνειρό του, αλλά δεν σταματάει να δουλεύει σκληρά.

** Παιδί ήρεμο, συνεσταλμένο που ξέρει να έχει χαμηλά την μπάλα. Μέσα στο γήπεδο όμως μεταμορφώνεται, αλλάζει, γίνεται … αλητάκι. Ποδοσφαιριστής με θράσος, με δύναμη, που δεν ανέχεται να χάνει. Αυτό είναι το δικό της παιδί. Ο Γαλανόπουλος που κέρδισε με την αξία του, όλα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής. Και το θέμα είναι ότι όλα τώρα ξεκινούν και εάν η ΑΕΚ και ο ίδιος διαχειριστούν τα πάντα σωστά, τότε το μέλλον του θα είναι λαμπρό. 

** Ο Γαλανόπουλος ήταν ο μοναδικός που όλο αυτό το διάστημα μας έκανε να χαμογελάμε παρά τις ισοπαλίες και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας και χθες μας έκανε να χαρούμε ακόμα πιο πολύ για αυτόν. Γιατί όλοι βλέπουν ότι κάτι καλό ξεπροβάλει και άπαντες θέλουν να είναι στο πλευρό του.

** Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους… Γαλανόπουλος. Τους παίκτες δηλαδή που προέρχονται από τις Ακαδημίες και θέλουν και αυτοί να ζήσουν το δικό τους όνειρο. Σιγά σιγά ξεκινάμε να βλέπουμε και τον Τσέλιο, έναν παίκτη που πίστεψε με εάν εξελιχθεί θα μας κάνει πολλές φορές να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας με το ταλέντο του.

** Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσοι παίκτες κάηκαν, πόσοι χάθηκαν, πόσους άφησε η ίδια η ΑΕΚ να χαθούν. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα γιατί σίγουρα όλο και κάποιον θα ξεχάσω και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν στην προκειμένη περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και σε επίπεδο Ακαδημιών θα πρέπει να διορθωθούν και να αλλάξουν πολλά πράγματα ώστε να υπάρξει συνέχεια στους… Γαλανόπουλους.

** Και επειδή πολλοί με ρωτήσατε χθες για τα υπόλοιπα παιδιά που είναι επαγγελματίες και έχουν δοθεί δανεικοί, όπως ο Βλαχομήτρος και ο Κυριαζής. Πόσο εφικτό θα ήταν η ΑΕΚ να είχε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας αυτή τη στιγμή τόσους νέους; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα χανόταν. Τα παιδιά αυτά παίρνουν εμπειρίες και ευκαιρίες και θα προετοιμαστούν ώστε να επιστρέψουν πιο δυνατοί την ερχόμενη σεζόν.

**Και για να επιστρέψω εκεί που ξεκίνησα πραγματικά χαίρομαι να βλέπω αυτό το παιδί να πηγαίνει μπροστά. Να ανοίγει τα φτερά του και να δείχνει το ταλέντο του. Να κάνει το χόμπι του επάγγελμα και να έχει κερδίσει στα 19 του την αγάπη όλου του κόσμου. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Αυτή τη φορά δεν θα πω ότι πρέπει να συνεχίσει να πατάει στα πόδια του και να δουλεύει, γιατί ξέρω ότι ο Γαλανόπουλος αυτό και μόνο αυτό θα κάνει.

** Τέλος, σχετικά με την εικόνα της ομάδας, επιτέλους είδαμε μια καλή ΑΕΚ. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που έβγαζε στον αγώνα όλα όσα δουλεύονται στις προπονήσεις. Σίγουρα υπάρχει βελτίωση αλλά επιτέλους είδαμε κάτι. Και ας μην ξεχνάμε ότι το είδαμε χωρίς Μάνταλο, χωρίς Βάργκας, χωρίς Τσιγκρίνσκι, χωρίς Αλμέιδα και με έναν Χριστοδουλόπουλο που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό.

** Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν, γιατί ο Μοράις δουλεύει σωστά, και με τις κατάλληλες προσθήκες είμαι σίγουρη ότι η ΑΕΚ ΜΠΟΡΕΙ στον δεύτερο γύρο να τα ανατρέψει όλα.

Advertisement