04.12
10:20

Άλλη ΑΕΚ περίμενε ο κόσμος

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη δικαιολογημένη απογοήτευση και πικρία που κυριεύει τον κόσμο της ΑΕΚ παρακολουθώντας μια άλλη ομάδα από αυτή που περίμενε ότι θα παρουσίαζε ο Μελισσανίδης, τριάμισι χρόνια μετά την άνευ όρων και αντιρρήσεων παράδοσή της στα χωράφια της Γ’ Εθνικής.

Παρακολουθώντας ένα ποδοσφαιρικό σύνολο το οποίο κατ’ εξακολούθηση κάνει ότι μπορεί για να μην νικήσει, ακόμα και όταν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις στοιχίζονται υπέρ του, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Έχει αφομοιώσει πλήρως το χαρακτήρα και τη νοοτροπία μεσαίας ομάδας. Όπως το πάει το γράμμα, θα φτάσει στα επίπεδα της μικρής.

Η κανονική ΑΕΚ, αυτή που ακόμα και στα μαύρα φεγγάρια της επιβαλλόταν με την υπεροχή και τον αέρα της μεγάλης ομάδας απέναντι στους μικρομεσαίους αντιπάλους της, αυτούς δηλαδή που πλέον όχι απλώς δεν τη φοβούνται, αλλά τουναντίον την αντιμετωπίζουν ως του χεριού τους, σίγουρα δεν είναι αυτή που βλέπουμε. Και ο εκνευρισμός, η πικρία, η απογοήτευση θεριεύουν όταν οι φίλοι της αναλογίζονται ότι αυτή είναι η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το καλοκαίρι θα έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια από το restart της Γ’ Εθνικής, το οποίο οι πλατιές μάζες αποδέχθηκαν και θωράκισαν για να υποστηρίξουν το όραμα της αναδημιουργίας μιας πρωταθληματικής ομάδας. Σήμερα αντιλαμβάνονται ότι πλανεύτηκαν από λόγια παχιά, φρούδες υποσχέσεις και ακατάσχετη μεγαλοστομία.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement