30.7
05:38

Μας γέμισε αισιοδοξία

Advertisement

Η παρουσία της ΑΕΚ στο πρώτο επίσημο ματς κόντρα στην Σεντ Ετιέν μας γέμισε αισιοδοξία, καθώς η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από πέρυσι. Τα στόματα που έκλεισαν, ο Αλμέιδα που ετοιμάζεται, η πρόκριση που πρέπει να έρθει στο ΟΑΚΑ και ο Γαλανόπουλος. Γράφει η Μαρία Τσίχλα.

** Ο Τιμούρ Κετσπάγια το είχε πει στις δηλώσεις του μετά το ματς κόντρα στον Άρη Λεμεσού «δεν φοβάμαι για την αμυντική λειτουργία της ομάδας μου» και τελικά αποδείχθηκε σωστός. Η ΑΕΚ στο ματς της Γαλλίας ήτα άψογη αμυντικά, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και ο Τσιγκρίνσκι έδειξε ότι έχει ήδη δέση με τον Κολοβέτσιο.

** Βέβαια, το κομμάτι που ακόμα προβληματίζει είναι αυτό της επίθεσης, καθώς ο Πέκχαρτ φάνηκε λίγος στο ματς κόντρα στην Σεντ Ετιέν και ο Αλμέιδα πρέπει να καταφέρει να είναι έτοιμος για τον επαναληπτικό, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί, καθώς ο Πορτογάλος περιμένει πώς και πώς τη στιγμή που θα καταφέρει να αγωνιστεί και να σκοράρει, σκορπίζοντας χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ.

** Και ναι αρκετοί ήταν αυτοί που «έθαψαν» την μεταγραφή του Τσιγκρίνσκι αποκαλώντας τον τελειωμένο, ότι δηλαδή έκαναν μερικές εβδομάδες αργότερα και με τον Αλμέιδα. Και αυτό που περιμένουμε είναι και ο Πορτογάλος να τους δώσει απαντήσεις και να κλείσει από νωρίς στόματα.

** Σε ότι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους. Άπαντες έδειξαν μεγάλο πάθος. Έδειξαν ότι ήθελαν όσο τίποτα άλλο να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα και να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση, με την ΑΕΚ να επιστρέφει εντυπωσιακά και στην Ευρώπη.

** Ας μην γελιόμαστε βέβαια, το 0-0 είναι περίεργο αποτέλεσμα και χρειάζεται προσοχή και στο ΟΑΚΑ. Εκεί βέβαια μπαίνει στο παιχνίδι και ο παράγοντας κόσμος. Οι φίλαθλοι της Ένωσης καλούνται να γεμίσουν το ΟΑΚΑ, να δώσουν παλμό και να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει ένα δύσκολο ματς. Έτσι μόνο θα έρθουν οι πανηγυρισμοί στο τέλος.

** Και για να επιστρέψω λίγο στα πολύ γνωστά μου λημέρια δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την υπόθεση Γαλανόπουλος. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά παιδιά σαν και αυτόν. Παίκτες που θέλουν την ευκαιρία τους, αλλά στην περίπτωση του Γαλανόπουλου μεγάλο ρόλο παίζει ο Κετσπάγια, που τον εμπιστεύεται και του το δείχνει συνεχώς. Το ότι ο μικρός πήρε με την μια χρόνο συμμετοχής και μάλιστα σε ένα ματς όπως αυτό μας δείχνει ότι θα τον δούμε αρκετές φορές εφέτος και επιτέλους η ΑΕΚ θα βγάλει ένα παιδί από τις Ακαδημίες της, καθώς ο μοναδικός που έχει απομείνει στην πρώτη ομάδα από τα τμήματα Υποδομής είναι ο Ντούνης.

** Για μένα η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται μεταγραφή ή για να το θέσω αλλιώς πρωτοκλασάτη μεταγραφή. Ο Τσιγκρίσκι έδειξε ότι είναι βράχος, ο Κολοβέτσιος συνεχίζει ακάθεκτος και πίσω τους υπάρχει και ο Λαμπρόπουλος, αλλά και ο Τζανετόπουλος που παίζει και ως στόπερ. Αν γίνει κάποια κίνηση ακόμα, τότε θα πρέπει να μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή μπακ απ, αν και όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στην Σεντ Ετιέν (ακόμα και οι αναπληρωματικοί) έδειξαν ότι δύσκολα θα χάσουν τις θέσεις τους.

** Πάμε λοιπόν τώρα όλοι στο ΟΑΚΑ. Στο πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς. Σε έναν αγώνα που η ομάδα μας χρειάζεται όλους. Οι παίκτες περιμένουν τον κόσμο και ξέρουν ότι μαζί του μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Ας μετατρέψουμε για ακόμα μια φορά το ΟΑΚΑ σε καυτή έδρα.

Advertisement