07.5
11:20

Έπρεπε να έχουν φύγει και οι δύο απ’ το ημίχρονο

Advertisement

Η Πένυ Μακρή δεν ξέρει από που να πιάσει και που να αφήσει το χθεσινό ντροπιαστικό επεισόδιο μέσα στο ΣΕΦ, που έδωσε δικαίωμα στους Πειραιώτες να χλευάσουν την ομάδα και ήταν ο μοναδικός λόγος που οι Κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν τουλάχιστον να διεκδικήσουν την… αξιοπρέπεια τους. Όσο φταίει ο Γκριν άλλο τόσο φταίει και ο Ζντόβτς. Ο Σλοβένος ίσως και περισσότερο

Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια σε μια ομάδα φαίνεται εντός παρκέ. Τον πρώτο τον κερδίζεις, το δεύτερο το «χτίζεις». Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, αν λείπει το ένα δεν θα υπάρχει το άλλο. Στην ΑΕΚ φάνηκε ότι δεν υπήρξε σεβασμός γι’ αυτό καταλήξαμε να γίνουμε περίγελος στον 2 ημιτελικό στο ΣΕΦ, δίνοντας δικαίωμα στον κόσμο του Ολυμπιακού να μας χλευάζει και με το δίκιο του πάντα, από τη στιγμή που από μόνοι μας γίναμε αντικείμενο σχολιασμού και… «θέατρο», σε μια στιγμή που η ομάδα τους κόντραρε στα ίσα.

Δεν θα πάρω θέση για το ποιος ήταν εκείνος που έχει την ευθύνη του σκηνικού και η αλήθεια είναι ότι ποσώς με ενδιαφέρει ποιος ξεκίνησε, ποιος το συνέχισε, τι είπε ο ένας και τι απάντησε ο άλλος. Δεν το γνωρίζω, όπως και ΚΑΝΕΙΣ άλλος εκ των συναδέλφων, αφού δεν ήταν ουδείς δίπλα στον πάγκο της ΑΕΚ, και δεν με απασχολεί κιόλας να μάθω, από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές έχουν τη δική τους αλήθεια.

Γεγονός είναι ένα: Η ΑΕΚ ντροπιάστηκε μέσα στο ΣΕΦ από μόνη της. Χωρίς να χρειαστεί καν η… παρέμβαση των αντιπάλων. Και σε αυτό φταίνε και οι δύο που δεν σεβάστηκαν ούτε το όνομα, ούτε την ιστορία, ούτε την αξιοπρέπεια της ομάδας μέσα στην έδρα ενός αντιπάλου που αποτελεί τον βασικό… εχθρό της εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν σηκώνεις χέρι χάνεις όσα δίκια κι αν έχεις

 Θα το επαναλάβω για να είμαι ξεκάθαρη. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χθεσινό επεισόδιο και δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να ψάξω το θέμα.

Η εικόνα που είδα μου αρκεί για να βγάλω το συμπέρασμα μου. Ο προπονητής μιας ομάδας πολλές φορές χρειάζεται να είναι και «παιδαγωγός». Παιδαγωγός που πάει να σηκώσει χέρι σε παιδάκι διώκεται ποινικά.

Αν λοιπόν δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου δεν κάνεις για αυτή τη δουλειά που είναι μόνιμα στην… πίεση. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη παρόμοιο σκηνικό. Και δεν μπορεί μόνιμα να φταίνε οι παίκτες και όχι εσύ.

Και ακόμα κι αν φταίει ο παίκτης, είσαι υποχρεωμένος να κρατήσεις το επίπεδο, ειδικά όταν σε παρακολουθεί τόσος κόσμος είτε στο γήπεδο, είτε από την τηλεόραση και να μη δίνεις πάτημα να ξεφτιλίζουν την ομάδα σου.

Ποιος;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να ξεφτιλίζετε την ΑΕΚ μας; Ποιος σας είπε ότι θα ανεχόμαστε τα καπρίτσια σας κάθε λίγο και λιγάκι;

Έχουμε ανεχθεί τα λάθη του καλοκαιριού, τα λάθη μέσα στη σεζόν, τους τσακωμούς ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή, αλλά το να γίνεται αντικείμενο χλευασμού η ομάδα πάει πολύ.

Η «άρρωστη» κατάσταση φαίνεται από τα αποδυτήρια της. Όταν ένας προπονητής δεν είναι ικανός να κρατάει «δεμένα» τα αποδυτήρια τότε είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή το… κακό θα βγει στη φόρα. Αυτή η κατάσταση πάει καιρό αλλά ορισμένοι έκαναν ότι δεν το έβλεπαν και άλλοι το έκρυβαν καλά.

Την Τρίτη, η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί, επιτέλους στο… σπίτι μας. Δεν έχω καν κουράγιο να ασχοληθώ αγωνιστικά. Έδειξε ότι μπορεί να τους κοντράρει, αν φυσικά δεν θυμηθεί ο Γιούρι να «πλακωθεί» με κανέναν παίκτη.

ΥΓ. Μάκη βάλε σκούπα άμεσα.

ΥΓ1. Ή τους διώχνεις και τους δύο, ή κανέναν. Άποψη μου είναι ότι και οι δύο έπρεπε να έχουν τελειώσει από το ημίχρονο.

ΥΓ2. Δημήτρης Μαυροειδής κορυφαίος και μόνο αυτός. Μίλαν Μιλόσεβιτς η καλύτερη φετινή έκπληξη. Νώντας Παπαντωνίου, πιο φιλότιμο δεν έχεις και ας λέτε ότι θέλετε. Οι μισοί από αυτούς που έχουμε να είχαν το πάθος και τον τσαμπουκά τους, κερδισμένοι θα ήμασταν κι ας μην έβαζαν, 15 τρίποντα και 20 πόντους σε κάθε ματς.

ΥΓ3. Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον φαντάσματα των εαυτών τους. Αν αυτοί πληρώνονται για ηγέτες τότε η ΑΕΚ έχει κάνει σίγουρα λάθος (τουλάχιστον ο Λουκάς έχει και έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο, αλλά μέχρι εκεί).

Advertisement