01.9
18:34

Το πρωτάθλημα θέλει οικονομική υπέρβαση

Advertisement

Ο Γιώργος Σηφάκης παίζει τις μπαλωθιές του και αναλύει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την απόφαση της ΑΕΚ να μην αποκτήσει επιθετικό.

Αυτό που βιώνει ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μοναδικό. Από την χαρά στην λύπη κι από την λύπη στην χαρά. Θα πείτε ότι αυτά που βίωσε η Ένωση στο παρελθόν ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να ζήσει ο φίλαθλος μιας τεράστιας ομάδας όπως ο Δικέφαλος αλλά και πάλι αυτό που βιώνει τώρα έστω και μικρής αξίας δεν είναι λίγο.

@ Ο κόσμος πίστεψε  ότι με την έλευση Μελισσανίδη η ομάδα δεν θα σταματούσε πουθενά θα έφτανε με την πρώτη στην κατάκτηση του τίτλου, κι αν όχι στην κατάκτηση έστω στην διεκδίκηση του στα ίσια και μέχρι το τέλος. Τα δείγματα γραφής δεν δείχνουν όμως κάτι τέτοιο. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Έχει δουλέψει τρομερά και έχει φτιάξει ένα σύνολο που καταπίνει, πνίγει τον αντίπαλο και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα. Φτάνει όμως αυτό για να πάρει τον τίτλο; Φοβάμαι πως όχι και μακάρι να βγω ψεύτης.  

@ Η κουβέντα για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη στην επίθεση άνοιξε περίπου στα μέσα του Αυγούστου και φούντωσε όταν ο Ράφικ Τζεμπούρ αποχώρησε από το ματς με τον Πλατανιά με πρόβλημα που θα τον κρατήσει εκτός μάχης έως και έναν τουλάχιστον  μήνα. Τελικά η ΑΕΚ και μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, δείχνει πως θα πορευτεί χωρίς περαιτέρω ενίσχυση στην επίθεση. Εκεί δηλαδή που ήταν έτοιμη να κάνει την υπέρβαση μένει στάσιμη γιατί η διοίκηση δεν ενέκρινε την οικονομική υπέρβαση.

@ Ο Δέλλας είναι σπουδαίος προπονητής και πάνω απ’ όλα άντρας. Δεν συνηθίζει να μιλάει για μεταγραφές που έγιναν ή δεν έγιναν και πάντα λέει πως «οι παίκτες που έχω είναι οι καλύτεροι». Τις λύσεις έτσι κι αλλιώς θα τις ψάξει εντός του ρόστερ, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό. Ο προπονητής της Ένωσης και κατ’ επέκταση η ομάδα πάει στα ντέρμπι χωρίς επιθετικό. Γυμνή στα πολύ δύσκολα ματς, όπως γράφω και στην εφημερίδα «Αθλητική Ημέρα», εκεί που σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί αν η Ένωση μπορεί η όχι να κυνηγήσει στα ίσια το πρωτάθλημα.

@Η ομάδα που έχει φτιάξει ο Δέλλας – που είναι η μεγάλη ελπίδα της ΑΕΚ κι ας τον πολεμούν μερικοί επειδή δεν γλείφει και δεν προσπαθεί με να γίνει αρεστός – είναι πάρα πολύ καλή. Ο  τεχνικός της ΑΕΚ θα συνεχίσει να δουλεύει και μόλις  ενσωματωθεί ο Μάνταλος και βρει τον ρυθμό του και φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του ο Μπουονανότε τότε η ΑΕΚ θα παίζει και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς θα μείνει στην επίθεση μόνο  με τον  πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν τον  Αραβίδη, μέχρι και την επιστροφή του Τζεμπούρ στα μέσα Οκτώβρη. Γι’ αυτό ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Δέλλας !

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement