30.11
06:56

Νίκη για όλα αυτά που έρχονται

Advertisement

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για το απογευματινό παιχνίδι με την Παναχαϊκή και παραθέτει μια σειρά από λόγους που καθιστούν τη νίκη επιτακτική.

Το παιχνίδι στην Πάτρα έχει ξεχωριστή σημασία για την ΑΕΚ, όχι μόνο για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί εδώ και ημέρες, με αφορμή τις δηλώσεις της ηγεσίας των Αχαιών, αλλά και για το γεγονός ότι κλείνει μια σειρά πέντε αγώνων, ίσως η πιο δύσκολη που έχει να ξεπεράσει η Ένωση στο φετινό πρωτάθλημα. Αν μάλιστα έρθει η νίκη, οι κιτρινόμαυροι θα έχουν ξεμπερδέψει με έναν πολύ μεγάλο σκόπελο, χτίζοντας γερές βάσεις για τη μετέπειτα πορεία προβιβασμού.

Με το πέντε στα πέντε η ΑΕΚ θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα τα επόμενα ματς, κόντρα σε πολύ μικρότερης δυναμικότητας ομάδες, στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν είναι τρωτή αγωνιστικά και πως δεν επιθυμεί να κάνει εκπτώσεις στην κούρσα ανόδου.

Επιπλέον θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον «τελικό» με τον Ατρόμητο στο κύπελλο στις αρχές του νέου χρόνου με λιγότερες έγνοιες και να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί όπου οι πιθανότητες να κληρωθεί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ είναι αρκετά μεγάλες, σενάριο που αν επαληθευτεί, θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας να στήσει μια μεγάλη γιορτή στο ΟΑΚΑ και να θυμηθεί μέρες από τις παλιές καλές εποχές.

Είναι άρα μια σειρά πραγμάτων που αναμένεται να δρομολογηθούν με αφετηρία το «διπλό» της Ένωσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα το απόγευμα και οι παίκτες του Δέλλα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το καθήκον τους, ώστε να μην προκαλέσουν τυχόν παρενέργειες και παρεκκλίσεις.

Πέρα από όλα αυτά, η καθημερινότητα της ΑΕΚ θα πρέπει με το πέρασμα του καιρού να εστιάζεται κυρίως στα του γηπέδου και λιγότερο στα αγωνιστικά. Δεν αργεί άλλωστε η μέρα που θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά, παρά τα όποια εμπόδια προσπαθούν να βάλουν οι αντιφρονούντες.

Ο προγραμματισμός άλλωστε προβλέπει η αγωνία για την εξέλιξη των έργων να συνυπάρχει με την προσμονή των τελευταίων ημερών για την επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία της και η βίωση αυτών των συναισθημάτων από τους φίλους της Ένωσης, είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement